Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Mladi Vatreni otputovali u Andoru, Skočić naknadno pozvao stopera Hajduka, Šarić poručuje: "Kvaliteta je na našoj strani"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 15:22

Utakmica se igra u četvrtak u 19 sati uz direktan prijenos na Max Sportu 1

Hrvatska U21 reprezentacija otputovala je u Andora la Vellu gdje ih u četvrtak s početkom u 19 sati očekuje utakmica protiv Andore u sklopu kvalifikacija za Euro U21.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S prvotnog popisa Dragana Skočića zbog ozljeda su otpali Maro Katinić (Sharjah) te Fabijan Krivak (Lokomotiva), da bi onda izbornik naknadno pozvao stopera Hajduka Dominika Prpića.

Hrvatska je zasad jedina neporažena reprezentacija u Skupini G s tri pobjede i jednim remijem. Ispred njih su Grci s bodom više, ali i dvije utakmice više te Portugal koji je u pet utakmica skupio 12 bodova.

Utakmicu protiv Andore najavio je Daniel Šarić.

„Malo je vremena između dvije utakmice, ali jednostavno moramo pronaći načina kako da se pripremimo i za Andoru, a onda i za Portugal. U kvalifikacije smo ušli dobro, nadamo se da ćemo tako i nastaviti. Jasno je da smo protiv Andore mi favoriti, kvaliteta je na našoj strani. Moramo ozbiljno pristupiti ogledu kako bismo onda tu našu kvalitetu pretočili u pobjedu i tri nova boda“, rekao je Danijel Šarić, pomoćnik izbornika Dragana Skočića.

Andora je kvalifikacije otvorila s tri remija, da bi onda u posljednje tri utakmice vezali tri poraza, s tim da ih nitko izuzev Portugala nije nadigrao. Neće biti lako doći do slavlja…

„Nije to više kao prije, nema laganih pobjeda. Oni su primjerice protiv Grka na domaćem terenu izgubili samo 1-0, ali mi u svakom slučaju ovakve utakmice moramo pobjeđivati.“

Zdravstveni karton?

„Svi koji su doputovali su više-manje OK. Dan prije utakmice pripremili smo taktički trening, ne bi trebalo biti prevelikog napora.“

Iako treba ići korak po korak, samo pet dana nakon Andore mlade Vatrene očekuje ogled protiv Portugalaca, reprezentacije koja je ipak 'stepenicu iznad' nadolazećeg protivnika.

„Sigurno, to će biti jedna sasvim drugačija utakmica. Portugal je snažna momčad, imaju kvalitetne individualce, očekuje nas težak okršaj, a ta utakmica bi jednako tako trebala odlučivati i pobjednika ove naše skupine. Ali, dobro, idemo korak po korak, u ovom trenutku je sav fokus na Andoru, a onda ćemo kasnije ćemo se posvetiti ogledu u Portugalu.“



Tagovi

Danijel ŠarićHrvatska U21HNSkvalifikacije za U21 Euro

Ostale Vijesti