Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Mladi Kaštelanin se priključio treninzima talijanskog drugoligaša, očekuje se potpis trogodišnjeg ugovora

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 13:56

Prije tri godine je iz stobrečkog Primorca otišao u Slovačku, zaigrao je za mladu reprezentaciju, a sad će potpisati za ambicioznog drugoligaša

Polivalentni lijevak iz Kaštela nakon dobre sezone u slovačkom Seredu postao je meta brojnih inozemnih klubova. Riječ je od 21-godišnjem Roku Jureškinu koji je upisao i nastup za Vatrene selekcije do 20 godina. U Sered je otišao prije tri godine iz stobrečkog Primorca, a prošao je put od mlađih kategorija u Hajduku preko Adriatica i Dugopolja.

U završnoj sezoni za slovački klub zabio je pet golova, dodao pet asistencija i jedan je od zaslužnijih što je klub stigao do petog mjesta. Najboljeg plasmana u 107-godišnjoj povijesti kluba. Spletom administrativnih okolnosti Sered će preseliti u niži rang, a Jureškin kojem je istekao ugovor u novi klu.

Spominjalo se ranije, a sad su samo detalji ostali za njegov službeni potpis s Pisom. Talijanski drugoligaš prošlu sezonu je završio na trećem mjestu u Serie B i malo im je nedostajalo da se plasiraju u viši rang. Serie A izborila je Monza preko njih u doigravanju, a oni ne odustaju od ideje da budu među elitom nakon iduće sezone.

Još na zimu su htjeli kupiti napadača Hajduka Jana Mlakara za nešto više od 2 milijuna eura. Mogli su Bijeli tad zaraditi dobro na transferu slovenskog napadača kojeg su dosta povoljnije dobili od Brightona, ali su odlučili tražiti i više u nadi da ipak ostane u redovima Hajduka.

Pisa se i dalje pojačava za novu sezonu, a Jureškin je jedno od prvih pojačanja. Stigao je u Pisu na liječničke preglede koje je prošao i krenuo s upoznavanjem suigrača i osoblja kluba. Očekuje se da će tijekom idućeg tjedna staviti potpis na trogodišnji ugovor s talijanskim drugoligašem. Dok se čeka službeni potpis Jureškin je već krenuo s treninzima s Pisom.

(R.V.)


Tagovi

PisaSerie BSeredRoko Jureškin

Ostale Vijesti