Vjeran Zganec-Rogulja
Vjeran Zganec-Rogulja

Mlada Hrvatska rutinski riješila posljednji ispit, ali još ne zna svoju sudbinu: Čekamo Norvežane (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.06.22. | 19:50

Mlada Hrvatska rutinski je riješila posljednji ispit. Doduše, protiv puno slabije reprezentacije, ali tko te pita! Bitni su bodovi. A nama čak i nedovoljni, bude li Norveška odigrala svoje susrete bez greške. Njima su preostale još dvije utakmice

Igor Bišćan i hrvatska U-21 reprezentacija uspjeli su pobjedom završiti kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo do 21 godine. Slavili su protiv Estonije s velikih 4:0.

Hrvatska je imala sve u svojim rukama uoči ovog dijela kvalifikacija: start od šest pobjeda u šest utakmica, a onda su u susretima koji su trebali biti samo potvrda dominacije, stigli rezultati kojima se nitko nije nadao: remi protiv Austrije, poraz od Finske, prošli tjedan i poraz od Norveške u sudačkoj nadoknadi. Estonija je ostala posljednja nada spasa, posljednji njihov ispit, a naši dečki su ga - položili.

Samo sedam minuta je trebalo Hrvatima da načmu Estonce. Gabrijel Vidović je bio strijelac nakon što je lijepo primio dugu loptu s lijeve strane, spustio ju na desnu nogu i bez problema pospremio u gol. Nakon toga smo vidjeli praktički isključivo takvu igru, hrvatske duge lopte u 16 metara i estonsku nemoć pred Bišćanovim momcima da uopće iznesu loptu na našu polovicu igrališta.

Prvi pogodak pogledajte OVDJE.

Pokazalo se to i u 13. minuti kada Vušković glavom postiže drugi pogodak za Hrvatsku i svoj 13. u ovim kvalifikacijama nakon ubačene lopte iz kornera (VIDEO). Dobro je u 20. minuti pucao Hodža s ruba šesnaesterca, ali nije bilo dovoljno precizno. Izmijenjivali su se u tim pokušajima Krizmanić, Kačavenda, Hodža… Ali brani sve Kivila ili naši dečki pogode vratnicu. Estonci su na naš gol zapucali tek u 34. minuti kada je Saarma pokušao zabiti, ali je Kotarski bio spreman i obranio mu je. Do kraja je Hrvatska povećala svoju prednost na 3:0 i to golom Antonija Marina nakon lijepe kombinacije Fruka i Kačavende po desnoj strani pa povratne lopte za našeg mladog napadača koji to bez problema sprema u mrežu.

Drugi dio krenuo je bez promjena, a za samo 10 minuta Hrvatska je povećala svoju prednost na velikih 4:0. Marin je dodao, propustio je loptu Kačavenda, a Fruk sjajno pogodio za veliku radost Hrvatske. Krenulo je potom osvježavanje momčadi. Kuraksin, Petrunin i Soomre su ušli umjesto Saarme, Välje i Grauberg Lepika, a u hrvatskim redovima igru su napustili Kačavenda i Marin, a ušli Baturina i Stojković. U toj turi su napustili travnjak i Liit i Schjonning-Larsen, a a umjesto njih su zaigrali Laur i Šarnin

Čolina je ušao i u bilježnicu suca. Zaradio je žuti karton zbog faula na Schjonning-Larsenu. Estonija je dobro iz slobodnog udarca zaprijetila našim vratima. Järviste je ubacio, a Laur jako dobro tukao po našim vratima, no Kotarski se baca na desnu stranu kao mačka i skida ovaj pokušaj. Bićan je do kraja još izmijenio Belju za Šimića i Pršira za Hodžu.

Sjajan potez Baturine u 81. minuti, ali obranio je to estonski golman, a u 90. minuti Beljo je probao, ali promašio.

Mlada Hrvatska rutinski je riješila posljednji ispit. Doduše, protiv puno slabije reprezentacije, ali tko te pita! Bitni su bodovi. A nama čak i nedovoljni, bude li Norveška odigrala svoje susrete bez greške. Njima su preostale još dvije utakmice (Finska u gostima i Azerbajdžan doma). U slučaju obje pobjede Norveška će prvim mjestom osigurati izravni plasman na Europsko prvenstvo, a Hrvatska će u baraž s drugog.

Euro U21 kval., skupina A,

Estonija - Hrvatska 0:4, Pärnu Rannastaadion, Parnu

Sudac: Ashot Ghaltakhchyan

HRVATSKA U21 (4-3-3): Kotarski - Čolina, Soldo, Vušković, Krizmanić - Hodža, Kačavenda, Fruk - Marin - Šimić - Vidović

ESTONIJA U21 (5-4-1): Kivila - Liit, Pelt, Allas, Schjonning-Lars, Jarviste - Valja, Hussar, Grauberg Lepik, Saarma - Lipp

Strijelci: Vidović (7'), Vušković (13'), Marin (41'), Fruk (55')

Žuti kartoni: Čolina (64'), Šarnin (79')

Crveni kartoni: -

Preostali susreti skupine: 

10. lipnja 2022., Finska – Norveška, 17.00

14. lipnja 2022., Norveška – Azerbajdžan, 18.00 



Tagovi

Hrvatska U21Europsko prvenstvo U-21Igor BišćanEstonijaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti