Javad Parsa/NTB via REUTERS
Javad Parsa/NTB via REUTERS

Mitrogol objasnio limitiranje Haalanda, a Piksi šmekerski poručio: "Ako duge lopte mogu pobijediti tehniku, onda ne razumijem nogomet"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 28.09.22. | 10:20

Srbija se u kvalifikacijama za Euro, ali i sljedećoj Ligi nacija može susresti s Hrvatskom

Pogocima Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića Srbija je u izravnom dvoboju u Oslu pobijedila Norvešku kojoj je bio dovoljan i bod te s tih 2:0 završila skupinu na prvome mjestu izborivši najviši rang Lige nacija te drugu jakosnu skupinu za ždrijeb Europskog prvenstva 2024., što znači da se u oba natjecanja može spojiti i s Hrvatskom.

Mitrogol je postigao svoj 50. gol u dresu Orlova, a do “zlatnog jubileja” došao je u samo 76 nastupa. Davor Šuker je, podsjećamo, za Hrvatsku zabio 45 u 69 nastupa… Pogodak Fulhamova napadača Norveškoj pogledajte OVDJE.

Naravno, u Srbiji su povukli paralelu s Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem uz podatak da je Portugalcu do 50 pogodaka u reprezentativnom dresu trebalo 114 utakmica, a Argentincu do iste brojke 107.

"Znali smo da će biti teško protiv kvalitetnog rivala, ali cilj je bio pobijediti i uspjeli smo. Bili smo bolji s loptom, imali više prilika i zasluženo pobijedili", rekao je srpski golgeter u mixed zoni poslije utakmice.

Norveške novinare posebno je zanimalo Mitrovićevo mišljenje o Haalandu.

"Kad suparnik ima igrača kao što je Haaland, morate ga držati izvan šesnaesterca. Bili smo oštri prema njemu i dali smo mu malo prostora. Isto se odnosilo i na Ødegaarda. Naši su braniči odradili fantastičan posao", kazao je Mitrović, a cijeli njegov razgovor možete pronaći OVDJE.

Komentatori u Srbiji ističu još jednu sjajnu taktičku partiju Dragana Stojkovića u odlučujućoj utakmici, podsjećajući na onu u Portugalu kad je izboren Mundijal u Kataru. Nekoć veliki nogometni as pretvorio je, pišu, Orlove u kaznenu ekspediciju koja rutinski pobjeđuje u utakmicama visokog intenziteta s visokim ulozima.

No, primjećuju kako sjajno izdanje Srbije u Oslu nije izbacilo Dragana Stojkovića u euforiju. Nakon utakmice govorio je mirno, staloženo, kao da je očekivao ovakav ishod. Bez obzira na to što se bliži Svjetsko prvenstvo, a srpske dionice na njemu rastu.

“Dobro, imali smo problema na početku utakmice. Kasnije smo razvili našu pas igru, vidjeli ste ideju koju želimo pokazati. Došli smo do prednosti i zaslužene pobjede”, rekao je srpski izbornik u prvoj izjavi za televiziju Arena Sport.

Srbija je puno dobila mnogo pobjedom u Oslu. Igrat će se u elitnoj diviziji Lige nacija, osiguran status drugih nositelja u kvalifikacijama za Euro.

“Srbija uvijek želi pobjedu, želi pokazati atraktivan i napadački nogomet. Napravili smo lijepe stvari, zahvaljujući zdravoj skupini igrača koji razumiju taktičke zamisli. Vidjeli ste nevjerojatnu solidarnost na terenu i radost nakon drugog gola. To puno govori”.

Piksi je na kraju poentirao rečenicom o načinu na koji je izborena ova pobjeda.

"Ako duge lopte mogu pobijediti tehniku, onda ne razumijem nogomet", poručio je Piksi, kako prenosi MozzartSport. (ri)

Liga nacija, skupina B4

Utorak, 27. rujna

Norveška - Srbija 0:2

Švedska - Slovenija 1:1



Tagovi

srpska nogometna reprezentacijaDragan StojkovićAleksandar MitrovićErling Haaland

Ostale Vijesti