HENRY NICHOLLS/Action Images
HENRY NICHOLLS/Action Images

'Mistični merkati' prognozirali osvajača Eura

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 11.07.21. | 10:09

Drugu kantu nisu niti pogledali.

Za vrijeme Eura 2008. njemačka hobotnica Paul iznimno je dobro predviđala rezultate natjecanja, isto je ponovila dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici kada je prognozirala da će Španjolska osvojiti naslov prvaka.

Od tada se pred svako veliko natjecanje pojavljuju razne deve, mačke, pande, slonovi, tigrovi i ostale životinje koji više ili manje uspješno prognoziraju rezultate natjecanja.

Na Euru 2020 glavni proroci su 'mistični merkati' Tamu i Joey iz Drusillas Parka u Istočnom Sussexu koji su uspješno predvidjeli pobjede Engleske nad Njemačkom, Ukrajinom i Danskom.

"Jako smo ponosni na njih, ne možemo vjerovati kakav su interes javnosti dobili. Nadamo se da će izabrati pravu stranu i da će donijeti Engleskoj naslov", rekla je voditeljica zoološko vrta Sophie Leadbitter.

I onda je došao čas odluke. Nakon 'sudačkog zvižduka' mistični merkati pojurili su prema engleskoj kanti, neosvrnuvši se uopće prema onoj nad kojom je stajala zastavica Italije.

"Ovo im je zadnje predviđanje na ovom prvenstvu. No, ono je najvažnije do sada. Nadam se da ćemo u nedjelju zaista vratiti nogomet kući", rekla je Leadbitter.

Je li uprava zoološkog vrta nazvala Garetha Southgatea i Roberta Mancinija i objasnila im da ne trebaju večeras u 21 sat uopće dolaziti na Wembley, jer, pobjednik je već odlučen, nije poznato redakciji Germanijaka.



Tagovi

engleskaItalijaEUROEuro 2020Euro 2021

Ostale Vijesti