Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Mislav i Baka imaju udarac prvaka: Oršić korner pogotkom izbacio BSK (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 27.10.21. | 16:39

Dinamo se dugo mučio, ali je na kraju presudila individualna kvaliteta

Krenule su prve ozbiljnije prepreke u lovu na Rabuzinovo Sunce.

Hrvatski nogometni kup je stigao do osmine završnice, a prvoligaši i ovog tjedna uglavnom putuju na daleka gostovanja kako bi promovirali nogomet u manjim sredinama. Jučer je to radio Hajduk u Belišću, radio je to i Osijek u Rudešu, a danas poslijepodne, uz ostale takmace, došao je red i na Dinamo koji je imao možda i najteži mogući zadatak, gostovanje u Bijelom Brdu kod veće momčadi druge lige.

Bojazan da Dinamo protiv BSK-a neće lako doći do pobjede je na kraju ispala itekako opravdana. Vodeća momčad druge lige, momčad kojoj je prošle sezone falilo svega nekoliko bodova za ulazak u društvo najboljih pokazala se kao izazov za Dinamo slabe forme.Barem u prvom poluvremenu. Na kraju su Plavi ipak slavili sa 2:3 i možemo reći zasluženo prošli dalje.

Krenulo je sjajno za Krznara. Igrača se druga minuta, igrači jedva da su se posložili na terenu, a Dinamo je vodio 1:0. Oršić je izveo prekid, ubacio uz šesnaesterac, a Amer Gojak se najbolje snašao u gužvi i pospremio loptu iza Đilasa za 1:0. Mnogi su tada pomislili da je priča gotova, da će Dinamo do poluvremena udvorstručiti ili utrostručiti vodstvo i mirno proći dalje. Grdo su se prevarili.

Umjesto da jurnu po drugi gol, Dinamo je odlučio uzeti loptu u noge i strpljivo čekati šansu ili previd domaćina za šah-mat do poluvremena. Krznar je imao možda dobru zamisao , ali je trener domaćih Steinbruckener sve dobro pročitao i uz pomoć neraspoloženog Zagorca do četrdesete minute preokrenuo utakmicu na 2:1.

Izjednačenje je stiglo u 33. minuti, strijelacx je Gbane. BSK je imao korner, plava obrana je opet zaplivala, svakako prvi krivac je Lauritsen jer je nespretno zagradio svog Zagorca koji pak nije mogao onda reagirati na udarac Bjelokoščanina. Ovo je bilo prvo od dva iznenađenja prvog poluvremena. Naime, samo dvije minute kasnije Zagorac istrčava sa svojih vrata kako bi zaustavio Čikvara koji je natrčavao na jednu loptu „u for“. Na kraju je promašio loptu i ostavio Čikvara da pospremi loptu u praznu mrežu.

Plavi su shvatili da je vrag odnio šalu, krenuo je brzi napad na Đilasova vrata, remi na poluvremenu je bio minimum za Dinamo u ovoj situaciji. Danas je Komnen Andrić bio prva špica, imao je jednu gredu u 37. minuti, samo da bi do četrdesete ipak zabio za 2:2 s kojim se otišlo na odmor. Ivanušec je probio lijevu stranu i mekano ubacio u peterac na srbijanskog napadača koji potpuno i sam nečuvan zabio tijelom. Koliko toliko mira pred nastavak pred ispunjenim tribinama koje su mogle biti itekako zadovoljne onime što su žuti fresovi prikazali na terenu.

U nastavku smo očekivali rani gol Dinama i preokret kako bi momčad mirno dočekala kraj susreta, no to se nije dogodilo. Plavi su imali posjed, ali nisu imali pretjerani broj zapaženih šansi za gol. Žuta obrana je duplirala krilne pozicije, Ivanušec i Orišić su imali puno problema sa stvaranjem viška, a samim time i šansi koje bi mogle ugroziti Đilasa.

Nakon sat vremena igre, Krznar je krenuo mijenjati. U igru su ušli Moubandje i Tolić, a teren su napustili Leovac i Gojak. A onda, trenutak magije Mislava Oršića. Bio je to još jedan u nizu kornera Dinama koji je preselio igru na protivničku polovicu. Svi su očekivali ubac u peterac, a Mislav je, slučajno ili namjerno, zavrnuo loptu u stilu Bake Sliškovića ravno u rašlje. Korner golovi su prava rijetkost, ova majstorija nas je podsjetila na Baku Sliškovića i Alvara Recobu koji su svojevremeno znali hvatati vratare na spavanju.

Do kraja utakmice, očekivano, nešto mirniji Dinamo uz dovoljnu dozu agresije koja je spriječila eventualno iznenađenje. Zadnjih pet minuta susreta pokušao je BSK doći do gola uz mantru "sve ili ništa", no protiv ovakvog Dinama, bez obzira na probleme koje ima Krznar, prvoplasirana momčad druge lige je bila točno za taj jedan gol slabija od Plavih. Ono što može brinuti Krznara je činjenica da se danas opet morao osloniti na individualnu kvalitetu svojih igrača kako bi upisao sva tri boda.

Spomenimo da se u istom terminu igralo i u Gorici. Istoimeni domaćin je ugostio Mladost iz Ždralova i slabio rezultatom 2:0. Do pobjede su stigli na očekivan način. Mladost se u prvom poluvremenu dobro i kvalitetno obranila, no razlika u fizičkoj spremi je stigla do izražaja već početkom drugog dijela kad je Gorica brzim pogocima novopridošlog Stojanovskog i već znanog Šrolera riješila pitanje pobjednika.

Hrvatski kup, 1/8 finala

Utorak, 26. listopada

Rudeš – Osijek 0:2

Belišće – Hajduk 1:5

Šibenik – Slaven Belupo 1:1 (3:5)

Srijeda, 27. listopada

Bjelo Brdo – Dinamo 2:3

Gorica – Mladost Ždralovi 2:0

Rudar Labin – Istra 1961 (15:30)

Varaždin – Lokomotiva (17:30)

Subota, 13. studeni

Oriolik – Rijeka (14:00)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebBSK Bijelo BrdoHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti