REUTERS/Aleksandra Szmigiel
REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Milićev Lech ima 'nemoguć' zadatak protiv Brekalove Fiorentine, najneizvjesnije bi trebalo biti na utakmici Anderlechta i AZ-a

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 07:53

Luka Jović – trenutno najbolji strijelac natjecanja sa šest pogodaka, oporavio se od bolesti i vrlo vjerojatno bi se mogao naći u udarnoj postavi talijanskog sastava.

Lech našeg Antonija Milića u četvrtfinalu Konferencijske lige ima uistinu težak zadatak – slomiti zahuktalu Fiorentinu. Dva kluba su se ranije susretala dva puta u europskim natjecanjima i u oba slučaja je slavio gost, bilo je to u grupnoj fazi Europske lige u sezoni 2015./2016.

Ali sasvim je jasno tko je favorit u ovom susret – momčad iz Firence je u nizu od 12 utakmica bez poraza, a tijekom kojih je nanizala čak deset pobjeda. Posljednji poraz stigao je sredino, veljače u derbiju protiv Juventusa.

Stoga će veliki teret pasti na obrambenu četvorku Lecha koja obično igra u sastavu Pereira, Milić, Salamon i Rebocho, dok s klupe kao zapeta puška čeka nekadašnji igrač Leedsa Barry Douglas.

Krilni igrač Skoras i napadač Ishak su zabili deset od Lechovih 18 pogodaka u aktualnoj kampanji Konferencijske lige, a u ofenzivi bi im s trebali pridružiti i Adriel Ba Loua i Kristoffer Velde.

Što se tiče Fiorentine, Luka Jović – trenutno najbolji strijelac natjecanja sa šest pogodaka, oporavio se od bolesti i vrlo vjerojatno bi se mogao naći u udarnoj postavi talijanskog sastava.

Nikola Milenković se također oporavio od bolesti te bi mogao zauzeti stopersku poziciju ispred Igora ili Lucasa Martineza Quarte, dok je jedina glavobolja za Viole vratar Salvatore Sirigu koji je operirao Ahilovu tetivu početkom mjeseca.

Marokanski veznjak Sofyan Amrabat je dostupan za igranje nakon što je odradio suspenziju, a najveća borba bit će za lijevi bok za koji konkuriraju Riccardo Sottil, Riccardo Saponara i Nicolas Gonzalez. A Josip Brekalo će vrlo vjerojatno ponovno ostati na klupi.

Dodajmo i jednu zanimljivost, a to je da će na ovoj utakmici u VAR sobi biti hrvatski sudac Ivan Bebek.

Od ostalih utakmica u ponudi Konferencijske lige, nekako je dojam da će najneizvjesnije biti na ogledu Anderlechta i AZ Alkmaara. Anderlecht je u osmini finala iz natjecanja izbacio Villarreal, dok je AZ preko Lazija ovjerio kartu za ulazak među osam najboljih sastava natjecanja.

Ne bi bilo nepošteno reći kako je Anderlecht iskusio poprilično turbulentnu kampanju Konferencijske lige tijekom koje je zabilježio četiri pobjede, tri remija i tri poraza od početka natjecanja.

AZ je, pak, morao proći tri kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu tijekom kojih je pobjeđivao Tuzlu, Dundee United i Gil Vicente. Nizozemci su zatim imali naoko lagan posao u grupi koju su osvojili s pet bodova 'lufta' 

Brzim pregledom zdravstvenog kartona, jasno je kako će Anderlecht sigurno biti bez Yarija Verschaerena koji je prošlog mjeseca potrgao ligamente koljena, a 'out' je zbog ozljede i Adrien Trebel. Stoga će teret napadačke produkcije pasti na Islama Slimanija koji je u natjecanju zabio sedam pogodaka u 12 utakmica.

Na drugoj strani terena vratar Bart Verbruggen se nada kako će i u šestoj utakmici zaredom ostati 'čiste' mreže uz svesrdnu pomoć iskusnog braniča Jana Vertoghena.

U suparničkom taboru neće biti Jespera Karlssona zbog ozljede, a pod upitnikom su i Maxim Dekker, Bruno Martins Indi, Sem Westerveld i Dani de Wit. (pz)



Tagovi

Konferencijska ligaLech PoznanFiorentinaAnderlechtAZ AlkmaarAntonio MilićJosip BrekaloLuka Jović

Ostale Vijesti