Igor Šoban/PIXSELL
Igor Šoban/PIXSELL

Mile Škorić za Germanijak: "Užitak je raditi s Bjelicom i volio bih nastaviti s njime"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 11.05.22. | 08:00

Kapetan Bijelo-plavih otvoreno nakon što je klub iz grada na Dravi i formalno ispao iz utrke za naslov prvaka Hrvatske

Razgovarao: Alen Lesički

Dan nakon Maksimira Bjelica im je dao slobodno. Trebalo je malo razbistriti misli nakon utakmice u kojoj je Osijek i formalno ispao iz utrke za naslov prvaka. U utorak smo okrenuli broj Mile Škorića. Nije nas odbio. Svjestan je da traka oko ruke nosi puno privilegija, ali i obavezu da se stane pred javnost kada situacija i nije najbolja. Pitamo ga što se to zapravo dogodilo u protiv Dinama.

“Ne znam što da vam kažem. Do tog gola smo uspješno parirali Dinamu. Ok, imali su posjed i inicijativu, ali to je bilo očekivano. Imali smo i mi neke šanse. Poništeni gol Miereza, nekoliko kontri koje smo mogli bolje završiti, par ubačaja… I onda smo primili taj gol koji nas je malo uzdrmao. Nakon toga slijedilo je isključenje i kola su krenula nizbrdo. Morali smo se otvoriti jer nam je samo pobjeda igrala, ali teško je u Maksimiru igrati otvoreno s igračem manje. Dinamo nas je kaznio”, rezimira Škorić. U glasu osjetimo da je razočaran ovakvim raspletom. Ipak je ova momčad tijekom cijele sezone bila u vrhu da bi na koncu ostala bez ičega. Tu spoznaju nije lako za prihvatiti.

“Trebat će neko vrijeme, ali iz ove kože ne možemo. Žao mi je što je ispalo ružno. Do tih zadnjih pet kola imali smo odličnu sezonu. Cijelo vrijeme smo bili drugi, pa prvi, pa opet drugi. I polufinale Kupa smo igrali. I onda to u zadnje vrijeme nije bilo na razini”, priča Škorić. Logično pitanje je zašto Osijek nije bio pravi u utakmicama u kojima se lomilo prvenstvo?

“Ne znam. Volio bih da imam taj odgovor, ali ga nemam. Što nam se dogodilo na Rujevici? Zašto smo bili ispod razine? Jesmo nervozni? Neiskusni? Bez mentaliteta pobjednika? Puno pitanja, a odgovora nema niti za lijek. I ta Istra. Sjajno otvorimo utakmicu pa nestanemo. Svaka škola u životu se plaća, mi smo svoju preskupo platili”, iskreno će kapetan Osijeka.

I sam je spomenuo kako Osijek nema još gard šampiona, taj pobjednički mentalitet. Identično razmišlja i Nenad Bjelica koji je izjavio kako je ta komponenta silno nedostajala ovoj generaciji.

“A vjerojatno je i do toga. No, to se gradi godinama. Dinamo ga ima jer je stalno nešto osvajao. I Rijeka osvaja i zna se nositi s time. Mi polako dobivamo na iskustvu takvih utakmica i siguran sam da ćemo u nekim drugim prilikama biti bolji, odnosno bolje reagirati u datom trenutku”.

Za mnoge je kriva i loša atmosfera koja se nadvila nad Gradski vrt. Permanentni sukob na liniji trener - uprava imao je odjek i na svlačionicu. Međutim, Mile Škorić odbija takve insinuacije.

“Ne vjerujem da je to puno utjecalo na nas, ako je uopće. Mi igrači imamo svoj prostor i načelno nas ne zanimaju takve stvari. Pa kakav bi ja bio čovjek da sada kažem da je to utjecalo na nas da nakon 2:0 protiv Istre primimo dva gola? Nema šanse”.

Osijek do kraja ima dvije revijalne utakmice. Lokomotivu na Gradskom vrtu te Goricu u posljednjem kolu.

“Niti slučajno revijalne. Profesionalci smo koji su dobro plaćeni za svoj posao i cilj je odigrati najbolje što možemo, oprostiti se protiv Lokomotive od naših navijača i zahvaliti se na podršci tijekom cijele sezone pa to isto ponoviti na gostovanju kod Gorice. Neće biti lako, ali nemamo izbora”.

Što se Škorića tiče, malo tko zna da je i protiv Dinama istrčao s problematičnim zglobom. Međutim, kako je trebao momčadi, nije htio uopće uzeti u obzir da će derbi proći bez njega. Uostalom, tijekom njegova odsustva puno puta smo naišli na konstataciju da silno nedostaje obrani.

“Drago mi je čuti da me cijene, ali zaista nisam mogao. Probao sam se vratiti za Rijeku, nije išlo. I u nedjelju sam osjetio zglob, ali rekao sam da nema šanse da odustanem. Puno sam takvih odigrao u karijeri, odigrat ću i ovu”.

Kratki pogled prema budućnosti Osijeka

“Ovo nam je bila škola. Moramo zapeti još jače i više. Malo nam je trebalo u ovoj sezoni, možda nam se vrati u onoj idućoj. Što treba ovom Osijeku neka procijene oni koji se time bave. Ja želim da smo i sljedeće godine blizu trofejima. I svaki igrač Osijeka treba poginuti za taj cilj. Ja želim “kantu” dignuti u zrak više od ičega i živim za taj trenutak. Imamo sada vremena da se uklope ovi novi igrači, netko će doći, netko otići… Vjerujem, zapravo siguran sam da ćemo nagodinu biti bolji”.

S Nenadom Bjelicom na klupi?

“Volio bih nastaviti s njime. Radi odlično, dugo nismo bili tako dobri kao momčad. Zaista je užitak raditi s Bjelicom, ali vi znate da to nije pitanje za mene”, poručio je Škorić za kraj.

1. HNL, 35. kolo:

Petak, 13. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Gorica, 18.00

Subota, 14. svibnja

Slaven Belupo - Rijeka, 17.00

Hajduk - Istra 1961, 19.05

Nedjelja, 15. svibnja

Osijek - Lokomotiva, 17.00

Šibenik - Dinamo, 19.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Mile ŠkorićNK OsijekPrva HNL

Ostale Vijesti