Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Mile Škorić za Germanijak: "Ako želimo borbu za trofeje, vrijeme je da mijenjamo navike"

Vrijeme Čitanja: 5min | pet. 19.11.21. | 10:06

Kapetan Osijeka sasvim otvoreno podijelio je stav svlačionice pred derbi protiv Dinama u Maksimiru

Kao as na cenera sjela je ova pauza Osječanima. Već su bili u crvenome i dva tjedna odmora od utakmica pred derbi idealno je došlo Bjelici da malo rekuperira momčad. Igrači su dobili par dana slobode, kapetan Škorić dan, dva duže…


“U posljednje vrijeme sam pauze provodio u reprezentaciji a kako sam sada bio na pretpozivu, trener mi je dao malo više i dobro mi je došlo da se odmorim. Vjerujem i ostalima jer osjetim da smo dobri na treninzima…”, priča nam kapetan Osijeka dva dana prije derbija u Maksimiru. Momčad Nenada Bjelice je u pozitivnom ritmu. Od remija s Hajdukom nanizali su tri HNL pobjede, a posljednji put poraženi su upravo protiv protivnika kojem u subotu idu u goste. Bez pritiska. Barem tako tvrdi Mile Škorić.

“Apsolutno bi nam značio pozitivan rezultat, ali nema pritiska. Idemo u Maksimir koji se teško osvaja, ali nije neosvojiv. Sto puta sam rekao da nije sramota izgubiti od Dinama, ali ako želimo promijeniti neke stvari i ciljati na nešto veće, onda je vrijeme da ih počnemo mijenjati. Prije je bilo: “idemo u Maksimir, zavući se i probati izvući nulu”. No, ako sada želimo trofeje, a mislim da nema osobe u svlačionici, klubu ili gradu koja to ne želi, onda idemo s tim uvjerenjem u Zagreb”, jasan je Škorić koji sigurno ima rezone za takav stav uoči utakmice s Dinamom. Uostalom, Osijek je ispred svog protivnika na ljestvici i nosi u sebi puno motiva da dokaže kako je ono prvo poluvrijeme u Gradskom vrtu u sudaru istih protivnika bila slučajnost…

“Ma jasno da smo ostali dužni puno toga, pogotovo u tom prvom poluvremenu u kojem je Dinamo izdominirao i trebao otići na odmor s 3-0. Nitko nije očekivao da će to tako biti, ne u Gradskom vrtu. Gledajte, Dinamo ima kvalitetu ali još uvijek ne znam odgovor na pitanje jesu li nas zaista tako stisli ili smo mi bili loši. U nastavku smo se ipak digli, imali i taj kazneni udarac za 1-1 i mogli smo se vratiti u utakmicu, ali na koncu su nas dobili”.

Recept za Maksimir ovih se dana kuha u glavama Nenada Bjelice i njegovih pomoćnika. Nismo pitali Škorića za detalje jer je ionako preiskusan da može procijeniti što je za javnost. Analiza zapravo tek slijedi, ali jasno je da će Osijek morati u Maksimiru istrčati s gardom momčadi koja je dostojna borbe za naslov prvaka.

“Muški, kompaktno i agresivno. To vam je recept koji ja kao kapetan želim vidjeti od sebe i svojih suigrača u subotu protiv Dinama. Jer, takav je Osijek u posljednje vrijeme i nema razloga da to ne ponovimo u Maksimiru. Naravno da se nešto pita i protivnika, ali idemo mi probati napraviti sve od sebe da stvorimo neku našu igru pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno”, iskusno će Škorić koji će sa suigračima uživati i potporu svojih navijača. Naime, sudeći prema društvenim mrežama traži se mjesto više u autobusima koji se spremaju za Zagreb. Dio navijača ići će osobnim automobilima.

“Da vam budem iskren, ne pratim baš društvene mreže, ali uvijek se osjeti takva atmosfera, pogotovo u Osijeku gdje ljudi zaista vole nogomet i dišu za svoj klub. Ponekada krene euforija koja zna biti i pretjerana, ali navijači imaju pravo na tu euforiju za razliku od nas koji se moramo naoružati strpljenjem i ići utakmicu po utakmicu. No, ako se zaista tako spremaju, onda mi je drago čuti. I neka ih bude u što većem broju”.

Škorić ima puno iskustva s igračima Dinama. Puno je tu međusobnih utakmica, ali i zajedničkih treninga u reprezentaciji. Teško da mogu iznenaditi jedni druge…

“Da, puno smo puta igrali jedni protiv drugih dok ih u reprezentaciji upoznaš u nekom drugom svijetlu. Nekada ti to pomogne, nekada ne. Ovisi o danu. Hoće li oni biti na svojoj razini, hoću li ja i moji suigrači na svojoj. Meni je najbitnije da mi budemo koncentrirani, svedemo pogreške na minimum i držimo tu “nulu” a naprijed će se već stvoriti neka prilika”.

Pitamo ga kao kapetana, bi li bio nezadovoljan remijem u Maksimiru.

“Ajde me to pitajte nakon utakmice. Ako dođemo do boda a Dinamo bude dominantan, onda jasno da ću biti. No, nikada nisam ulazio s kalkulacijama da osvojim bod, pa neću niti sada”.

Znači, navijači Osijeka mogu se nadati lijepom rezultatu protiv Dinama.

“Bit će borbe, ali mogu biti sigurni da ćemo dati sve od sebe da ih učinimo sretnima i da im povratak u Slavoniju bude veseo. Hoćemo li uspjeti, ne znam ali svakako ćemo pokušati”, završio je Škorić na temu derbija. Prebacili smo se malo na reprezentaciju koja je ovih dana ostvarila svoj cilj. Škorić je dio reprezentacije, bio je pola reprezentativnih akcija u ovom ciklusu, igrao u Rusiji, bio na Euru. No, protiv Malte i Rusije bio je najveći navijač Vatrenih.

“Od srca im čestitam svima. Ne trebam valjda pričati koliko mi je drago što smo ispunili ciljeve. Nema veze što nisam bio u kadru, izbornik je taj koji odlučuje i na nama je da se složimo s tim odlukama. Reprezentacija je puna kvalitete i biti dio te priče je velika stvar”, sasvim iskreno će naš sugovornik pred kojim je godinu dana dokazivanja da nakon Eura ubilježi nastup i na SP-u.

“Uvijek sam motiviran, sada još više. Nema veće časti i strasti biti u dresu Vatrenih i jasno je da ću dati sve od sebe da izborim nastup u Katru. Uvijek je meni u karijeri bila borba i dokazivanje, zašto bi sada bilo drugačije? Motiviran sam i spreman na izazove koji me čekaju”.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Mile ŠkorićOsijekGNK DinamoHNL

Ostale Vijesti