Daniele Mascolo/XINHUA
Daniele Mascolo/XINHUA

Milan prije Dinama: Origi blizu startnih 11, Diaz sve dalje od nastupa, a trener Pioli poručio: "Dinamo ne gubi doma, bit će teško"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 11:19

Milan je u generalki za Dinamo slavio protiv Monze (4:1). Opet Rossoneri nisu zadržali praznu mrežu, no, trener Pioli naglašava da je ionako uvijek cilj zabiti više od protivnika

Milan je odradio što je trebao, uoči utakmice protiv Dinama u Maksimiru (utorak, 21 sat), pobijedio je Monzu (4:1). Stefano Pioli dobio je što je želio, odmorio je neke igrače, neke razigrao, ali stigla je i loša vijest. Brahim Diaz, čovjek koji je zabio dva prekrasna pogotka i doveo Milando 2:0 i u mirne vode, ozlijedio je mišić i upitan je za nastup u Zagrebu.

"Osjetio je zamor u mišiću, vjerojatno nije ništa ozbiljno.", komentirao je Pioli ozljedu Španjolca.

Da, nije ništa ozbiljno i dugoročno, ali je pitanje hoće li biti spreman za dvoboj u Zagrebu, jer između dvije utakmice samo su 72 sata. Preblizu je Dinamo da bi se moglo sa sigurnošću reći da je Diaz spreman za Ligu prvaka. No, problem je što je i igrač koji je ušao umjesto Diaza, mladi belgijac de Keteleare odigrao ispodprosječnu partiju. Promašio je pred sam kraj i veliku priliku za pogodak. Ocjene u La Gazzetti dello Sport bile su surove, Belgijac je, unatoč pobjedi, zaradio najmanju ocjenu među Milanovim igračima, 'peticu'. Napisali su mu da se mora riješiti nekih loših navika u igri i da mora imati malo Diazove zloće, prkosa u igri. A to još nema.

"U ovakvom klubu morate prihvatiti konkurenciju i iskoristiti priliku kad vam se ukaže da biste uvjerili trenera da zaslužujute igrati više od konkurenta. De Ketelaere ima kvalitetu za Milan, samo još mora usvojiti neke stvari, treba mu još malo vremena.", komentirao je i Pioli učinak Belgijca.

Spomenimo da je Pioli odmarao igrače poput Leaa, Girouda, Tonalija, Kalulua... Leao je ušao s klupe, zabio gol, Kalulu je zamijenio umornog Desta. Dosta je umornih i ozlijeđenih, ali jedan je igrač ipak vratio osmijeh na lice Stefana Piolija.

"Origi? Sjajan je napadač, kompletan. Puno nam je nedostajao, morali smo tjerati Girouda da puno igra. On se odlično kreće, ide okomito, fizički je jak, pobjeđuje u zračnim duelima. Sretan sam zbog njega, dosta je patio zbog ozljede: uvjeren sam da će mu ovaj nastup i ovaj gol dati još više motiva i samopouzdanja.", nahvalio je Pioli Origija, koji je zabio prekrasan pogodak, s 25 metara je rasparao mrežu Monze. I, po mnogima se približio i udarnih 11 u Maksimiru. Vratio se u formu, fizički je spreman, mogao bi biti zahtjevan izazov Dinamovoj obrani.

No, detalj koji treba istaknuti uoči dolaska u Zagreb jest činjenica da je Milan opet primio gol. Istina, bila je to precizna bomba Ranocchije s 25 metara iz slobodnjaka, ali imala je Monza i ranije nekih prilika, taj je pogodak zaslužila. Milan u samo tri utakmice ove sezone nije primio pogodaka, dvaput na San Siru (Juventus i Bologna po 2:0) te jednom na gostovanju kod Sassuola (0:0). Eto, neka Dinamovi igrači znaju da Milanova obrana nije bauk.

"Iz utakmice Monzom izlazim s vrlo pozitivnim vrlo pozitivne stvari, svidio mi se stav momčadi. A golove primamo iz nepažnje, ovog puta zbog kvalitete Ranocchije, no, nama je uvijek cilj postići više golova, tako igramo.", rekao je Pioli koji se dotaknuo Dinama i utakmice u Maksimiru.

"Sličnost s Monzom? Možda su slični po težini, ali Dinamo je momčad koja voli držati posjed, napada s manje igrača, ali to radi odlično. Nikad ne gube kod kuće i čeka nas jako teška utakmica. No, mi želimo pobjedu, ona je sad imperativ."

Ima Pioli problema sa sastavom, no, ima i širok roster, pokrit će nekako te izostanke. Primjerice, umjesto prvog vratara, najboljeg golmana Serie A prošle sezone. Mikea Maignana, na golu je Tatarusanu. Koji je odlično brani protiv Monze, zaustavio nekoliko udaraca i pun samopouzdanja stiže u Zagreb.

"Žao mi je što se dogodilo Mikeu, ali sretan sam što momčad sa mnom pobjeđuje. Spreman sam za sve izazove. No, treba zaboraviti ovu pobjedu protiv Monze, potpuno se okrećemo Dinamu. Znamo da nas čeka jako teška utakmica.", zaključio je Tatarusanu.

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Chelsea 18.45

Dinamo – Milan 21.00




Tagovi

MilanGNK DinamoLiga prvakaStefano PioliSerie A

Ostale Vijesti