REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Milan uvjerljiv uoči Maksimira: Dvostruki strijelac probušio Monzu, a onda se ozlijedio i propustit će Dinamo!?

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 22.10.22. | 20:01

Do 52. minute sve je izgledalo savršeno za Piolija uoči utakmice s Dinamom. Imao je sigurnih 2:0, odmarao je nekoliko glavnih zvijezda, a Španjolac na travnjaku je imao vlastiti šou. No, onda je ozlijedio mišić, napustio teren i vjerojatno je izgubljen za susret u Maksimiru

Milan je rutinskom i uvjerljivom pobjedom nad Monzom (4:1), golovima Brahima Diaza (2), Origija i Leaa, najavio utakmicu s Dinamom! Berlusconi i Galliani na suprotnoj strani, sigurno je za njih to bila posebna utakmica. Za Monzu, generalno, velik dan, prvo gostovanje u Serie A kod Milana. No, za Milan ipak tek utakmica u nizu, trenutno manje važna od one s Dinamom u Ligi prvaka. Jer, u Zagrebu u utorak Rossoneri moraju pobijedit, a tako je i Stefano Pioli birao prvih 11, važni aduti poput Leaa, Girouda, Kalulua, Tonalija... utakmicu su počeli s klupe. Većinu njjih očekujemo među starterima u Maksimiru. U prvoj momčadi zaigrao je i oporavljeni Kjaer, koji bi protiv Dinama također mogao biti na travnjaku, s obzirom da Tomori neće igrati zbog isključenja protiv Chelseaja.

Piolijev izbor očito je bio dobar, Milan je već na poluvremenu imao sigurnih 2:0. Doduše, nije to bila neka velika Milanova predstava, nije Monza bila nadigrana i ponižena, dapače, uz malo više preciznosti, mogli su gosti zakomplicirati posao domaćinu, imali su u prvom dijelu čak i više udaraca prema vratima. Ali, uzalud. Sensi je pucao s 20 metara, Tatarusanu je obranio, a onda je Milanov vratar skinuo i udarac glavom Caldirole s pet-šest metara. Nema prvog golmana Maignana, ozlijeđen je, neće braniti niti u utorak, ali Tatarusanu se pokazao kao dostojna zamjena. No, imao je Milan zato raspoloženog Brahima Diaza, koji je dvama prekrrasnim golovima riješio utakmicu već u prvih 45 minuta. Ono što je napravio u 16. minuti rijetko se viđa, primio je loptu na centru i krenuo prema golu, prolazio obrambene prepreke, stigao do šesnaesterca, a onda, kad se činilo da će izgubiti loptu, u padu je uspio pucati i pogoditi suprotan kut. Asistent je, praktički, bio Tatarusanu koji je ispucao loptu do Diaza.

Četiri minute prije kraja prvog dijela, Diaz je dobio loptu u šesnaestercu, oslobodio se čuvara, izborio za udarac i precizno pogodio mrežu. Prvo ime dvoboja, čovjek koji se pobrinuo da Piolijev plan uspije. Odmah na početku drugog dijela ušao je Kalulu umjesto Desta, a Milan je mogao povisiti prednost. Diaz je sad bio dodavač, a Rebić u velikoj šansi. Pucao je s nekoliko metara iskosa, ali vratara Di Gregorio obranio mu je udarac.

Igrao je Rebić u udarnoj postavi, izišao je u 60. minuti, vjerojatno će i u Zagrebu dobiti određenu minutažu. Prvi susret s Dinamom na San Siru propustio je Rebić zbog ozljede. No, kad je izgledalo sve savršeno za Piolija i Milan stigla je loša vijest. Taj fantastični Brahim Diaz uhvatio se za mišić, počeo šepati i nije mogao nastaviti susret. Izišao je u 52. minuti i, kako je ta ozljeda izgledala, teško da će do utorka ozdraviti. Još jedan igrač na listi ozlijeđenih, zadnje što je Pioliju trebalo uoči važnog dvoboja u Ligi prvaka.

Umjesto Rebića ušao je Leao, da se i on malo rastrči prije Dinama. I već u prvoj akciji dobio udarac u mišić, na minutu je zastao, 'hvatao zrak'. Kao što je, vjerujemo, zrak hvatao i Pioli kad je vidio Leaa s bolnom grimasom na licu. No, ipak nije bilo ništa ozbiljno, Leao je nastavio susret. Koju minutu kasnije Divock Origi je pogodio neobranjivo s 20-ak metara pod gredu, za velikih 3:0.

Milan je 'nabildao' mišiće prije dolaska u Maksimir, jedini mu je problem taj Diazov mišić. Milan se pobjedom izjednačio na vrhu s Napolijem, koji u nedjelju igra s Romom. Nije dojam pokvario ni počasni pogodak gostiju, Monza je ipak uspjela ublažiti poraz, bila je to večer eurogolova, pridružio se Ranocchia golčinom iz slobodnjaka s više od 25 metara! A do kraja je Tatarusanu upisao još jednu odličnu obranu.

Odigrao je Milan zadnjih 20-ak minuta u nižoj brzini, očito, glavama već u Zagrebu, ali nije bilo prave opasnosti da se utakmica pretvori u dramu.Iako je Monza statistički imala vipe udaraca prema vratima, od onih 2:0 Milanova pobjeda nije došla u pitanje. Ipak, u 81. minuti dodao je pogodak i Leao, za 4:1, da ne bi bilo nekih problema.

Milan je igrao u sastavu: Tatarusanu - Dest (od 46. Kalulu), Kjaer (od 60. Gabbia), Tomori, Hernandez - Bennacer, Pobega - Messias, Diaz (od 52. De Kaeteleare), Rebić (do 60. Leao) - Origi (od 78. Vranckx).

Serie A, 11. kolo

Petak, 21. listopada

Juventus – Empoli 4:0

Subota, 22. listopada

Salernitana – Spezia         1:0

Milan – Monza       4:1

Fiorentina – Inter  20.45

Nedjelja, 23. listopada

Udinese – Torino   12.30

Bologna – Lecce     15.00

Atalanta – Lazio     18.00

Roma – Napoli       20.45

Ponedjeljak, 24. listopada

Cremonese – Sampdoria 18.30

Sassuolo – Verona 20.45



Tagovi

MilanMonzaGNK DinamoStefano PioliAnte RebićBrahim DiazLiga prvaka

Ostale Vijesti