Messi presudio Setienu: Barca po završetku sezone ide po novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.06.20. | 10:53

Njegova avantura će biti okončana nakon samo pola godine.

Drugi kiks Barcelone u tri posljednja kola poprilično ih je udaljio od nove obrane naslova prvaka Španjolske. Remi u Vigu protiv Celte (2:2) ostavio ih je na dva boda zaostatka za vodećim Real Madridom (koji ima bolji međusobni omjer), a do kraja je ostalo tek šest kola.

Osim rezultatske, očigledna je i igračka kriza, a da ruže ne cvjetaju u svlačionici Quiquea Setiena postalo je jasno upravo na utakmici protiv Celte.

Tijekom te utakmice, kada je sudac označio pauzu za rashlađivanje, Setienov pomoćnik Eder Sarabia u dva je navrata zvao Lionela Messija da mu nešto sugerira. Messi, koji je već imao problema u komunikaciji sa pomoćnikom – kao i nekoliko suigrača – hladno ga je izignorirao oba puta, praveći se da ga ne čuje, iako se nalazio tek na nekoliko centimetara udaljenosti od njega.

Uprava kluba smatra da je trener izgubio podršku svlačionice, čemu spomenuti eksces Messija sa Sarabijom definitivno ide u prilog. Igrači, navodno, i dalje ne mogu shvatiti što trener traži od njih te mu zamjeraju njegovo uplitanje u igračke osnove kontrole lopte pa je tako nerijetka situacija u kojoj igrače ispravlja po pitanju primanja i dodavanja lopte.

Svima je postalo jasno da su 61-godišnjem Setienu dani odbrojani, a kako prenosi Goal, uprava će ga definitivno otpustiti po završetku sezone. Jedino što ga može zadržati na Camp Nouu u ovom trenutku jest osvajanje Lige prvaka ili La Lige.

S obzirom na trenutnu formu, to izgleda gotovo kao nemoguća misija, a njegova avantura bi mogla završiti nakon malo više od pola godine jer je na klupu katalonskog ponosa sjeo 13. siječnja ove godine.

 

 (Foto: Marcelo del Pozo/Reuters/screenshot)


Tagovi

Quique SetienLionel MessiEder Sarabia

Ostale Vijesti