Messi poklonio pobjedu Setienu u debiju na klupi Barcelone

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.01.20. | 22:54

„Barcelona uvelike ovisi o učinku Argentinca“, stoti nastavak sage...

U 20. kolu Primere Barcelona je ugostila jedno od ugodnijih iznenađenja ovogodišnjeg izdanja španjolskog prvenstva, Granadu. Iako su gosti bili vrlo uporni i čak pogodili stativu, na kraju su kući otišli praznih ruku jer se ukazao Lionel Messi. Konačan rezultat 1-0 za 24. uzastopnu domaću pobjedu katalonskog diva protiv ovog protivnika i prvu pobjedu Ququea Setinea na klupi Barce.

U prvih petnaest minuta nismo vidjeli nikakvu priliku sve do slobodnjaka omalenog čarobnjaka čiji udarac odlazi iznad grede. Od cijelog prvog poluvremena to je praktički bila jedina prava šansa – do posljednje minute prije predaha. Jordi Alba je proigrao Messija u šesnaestercu čiji udarac odlazi pored stative.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">500 - Barcelona (508 vs Granada) are the first team to attempt 500+ passes in a first half of a LaLiga game and failing to score since at least 2005/06. Patience. <a href="https://t.co/dIyikesw0K">pic.twitter.com/dIyikesw0K</a></p>&mdash; OptaJose (@OptaJose) <a href="https://twitter.com/OptaJose/status/1219000512672075778?ref_src=twsrc%5Etfw">January 19, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ponovno je i u drugom dijelu Messi bio prvo ime susreta, sve što se događalo bilo je ili u njegovoj režiji ili egzekuciji. Međutim, Granada je lako mogla pomrsiti planove novom treneru Quique Setienu u njegovom debiju. Yan Brice Eteki je pucao s ruba šesnaesterca, ali lopta je odsjela na vratnici.

Potom je Griezmann prijetio s druge strane, a u 69. minuti gosti ostajus  igračem manje kada je German Sanchez zaradio drugi žuti karton na utakmici.

Uspijevali su se gosti braniti sve do 76. minute kada Blaugrana radi sjajnu akciju i dolazi do vodstva. Nakon nekoliko kraćih paseva, lopta dolazi do Artura Vidala koji petom proigrava Messija, a ovaj mirno desnom nogom šalje loptu pored skamenjenog vratara Granade, Silve.

Konačnu potvrdu pobjede mogao je postaviti Antoine Griezmann, ali njegov šuta je otišao pored gola. To se moglo ispostaviti kobno da je udarac veznjaka Granade u sudačkoj nadoknadi bio nešto precizniji, ali ter Stegen je sigurno uhvatio taj pokušaj i potvrdio nova tri boda za Barcelonu.

Dodajmo da je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić startao u udarnoj postavi i igrao do 71. minute kada ga je zamijenio Ricci Puig.

Ranije danas, Espanyol je slavio s 2-1 na gostovanju kod Villarreala, a Bilbao je remizirao na San Mamesu sa Celtom iz Viga.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Lionel MessiQuique SetienIvan Rakitić

Ostale Vijesti