Messi odobrio – tri kandidata za nasljednika Ernesta Valverdea

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.09.18. | 20:39

Barca se želi osigurati na vrijeme.

Iako su prošle sezone došli do naslova prvaka Španjolske sa samo jednim upisanim porazom, nogometaši Barcelone ipak nisu napravili veći iskorak s novim trenerom Ernesteom Valverdeom.

ODIGRAJ Real Sociedad - Barcelona

Bivši trener Athletic Bilbaa zasjeo je na klupu katalonskog ponosa u svibnju prošle godine, a u tu sezonu startao je porazom u Superkupu od mrsko rivala, madridskog Reala.

Šokantan poraz u četvrtfinalu Lige prvaka od Rome bio je veliki udarac za ambicije kluba. Ipak, unatoč ispadanju iz Lige prvaka, naslov u Primeri osvojen je suvereno sa samo jednim prazom upisanim pred kraj sezone, nakon što je titula već bila osigurana.

Ipak, kako prenosi španjolski tablod Don Balon, uprava Barcelone još nije sigurna hoće li produžiti suradnju s Valverdeom nakon što mu istekne ugovor na kraju ove sezone.

Kako prenose Španjolci, tri su kandidata za novog trenera Blaugrane za sljedeću sezonu. Najviše šansi, pišu, ima Laurent Blanc koji je bio u kombinaciji i prošle godine nakon odlaska Luisa Enriquea. Činjenica da funkciju sportskog direktora u Barci obnaša još jedan Francuz, Eric Abidal, stavlja nekadašnjeg izbornika Francuske u 'pole position' za ovaj angažman.

Nadalje, pišu u Don Balonu, ukoliko se ne bi uspjeli dogovoriti s Blancom, u igri su dvojica legendi kluba – aktualni izbornik reprezentacije Nizozemske, Ronald Koeman te Danac Michael Laudrup.

Španjolci dodaju kako su sve tri opcije dobile 'Messijev blagoslov' što znači da će i cijela svlačionica – u slučaju odlaska Valverdea – podržati novog trenera.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Laurent BlancErnesto ValverdeRonald KoemanMichael LaudrupLionel Messi

Ostale Vijesti