Messi majstorijom osigurao Barci prvo mjesto, Tottenham srušio Inter i zakomplicirao situaciju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 28.11.18. | 22:52

Odigrano je 5. kolo Lige prvaka.

U 5. kolu Lige prvaka derbi kola – pored onog u Parizu između PSG-a i Liverpoola – igrali su Tottenham i Inter. Na kultnom Wembleyu domaćin je stigao do minimalne pobjede nad Nerazzurima koja ih je katapultirala u 'pole-position' u odnosu na Inter uoči posljednjeg kola.

Nismo gledali pretjerano sadržajnu utakmicu, obje ekipe su bile vrlo oprezne kada je ofenzivni dio igre bio u pitanju, a većina polu-šansi stvorena je iz kontri. Prvu priliku za domaće propustio je Dele Alli u 12. minuti kada je okušao svoj udarac s dvadesetak metara, nakon odličnog prodora Harrya Kanea, ali lopta je otišla iznad grede. Ista kombinacija dovela je Spurse u priliku i u drugom dijelu kada je Lamela 'ukrao' loptu stoperima gostiju, a Dele Alli na asistenciju Kanea ovaj put loptu šalje pored vrata.

U prvom dijelu su Spursi imali i dobru kontru koju je povukao Sissoko, a završio je Lucas udarcem u dobro postavljenog Handanoviča, a najbolja prilika došla je u 38. minuti kada je Harry Winks pogodio gredu. Imali su i Nerazzuri svoje manje šanse, a najbolju je propustio Borja Valero u 45. minuti, minutu nakon što je zamijenio Radju Nainggolana. Igrač Intera je primio loptu u kaznenom prostoru domaćih, ali napravio je potez viška te su Spursti osujetili njegov pokušaj.

U drugom dijelu nismo vidjeli puno prilika, a najbolju je imao Ivan Perišić koji je odigrao odličan dupli pas sa Valerom na lijevoj strani. Iskosa je potom gađao prvu vratnicu, ali Lloris je bio spreman i dobio loptu u kroner.

U 80. minuti gol za domaće. Sjajno su igrači Mauricija Pochettina napravili jedno 'prebrojavanje' koje je započelo na desnoj strani, iz kojega je Alli asistirao Christianu Eriksenu za vrijedna tri boda i drugo mjesto na tablici uoči utakmice posljednjeg kola protiv Barcelone za dva tjedna.

 

 

U drugoj utakmici ove skupine, Barcelona je pogotkom i asistencijom Lionela Messija stigla do pobjede u Eindhovenu i osiguranog prvog mjesta u skupini.

Sjajni Argentinac pravom malom majstorijom je izbacio svoje čuvare nakon asistencije Ousmanea Dembele, da bi potom poentirao pored vratara Zoeta koji nije ni shvatio što ga je snašlo. Ovim pogotkom Messi je stigao do 106. pogotka u Ligi prvaka čime je za jedan pogodak prestigao Cristiana Ronalda, kada su u pitanju pogoci u ovom natjecanju za samo jedan klub (Cristiano zabio za Real 105 golova).

Na 2-0 povisio je Gerard Pique, kada je poentirao na asistenciju Barcine 'desetke' iz slobodnog udarca. Počasni pogodak za PSV zabio je Luuk de Jong u 83. minuti.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu u redovima Blaugrane.

 

 

 

 

 

 

 

 

U drugoj utakmici iz skupine D, Porto je pobjedom od 3-1 nad Schalkeom osigurao prvo mjesto s 13 bodova, dok Nijemci također idu dalje s 8 bodova na svom kontu. Galatasaray na trećem mjestu ima 4 boda, dok Lokomotiv ima bod manje.

Za Portugalce su zabijali Militao (52'), Corona (55') i Marega (90+4'), dok je za 'Rudare' Bentaleb zabio iz jedanaesterca u 88. minuti.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ivan RakitićMarcelo BrozovićIvan PerišićChristian Eriksen

Ostale Vijesti