Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Menalo pogotkom u sudačkoj nadoknadi odveo Rijeku u četvrtfinale Hrvatskog kupa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.12.20. | 17:53

Domaćin je vodio nakon prvih 45 minuta, ali su gosti s Kvarnera u nastavku sve preokrenuli.

Rijeka je u drugoj minuti sudačke nadoknade zabila pogodak za 1:2 čime su se plasirali u četvrtfinale Hrvatskog kupa. Varaždin je poveo preko Posavca, ali su gosti u konačnici preokrenuli preko Galovića i Menala, dvojca koji je zabio drugu utakmicu u nizu za Riječane.

Iako je Rijeka bila nešto bolja u početnoj fazu utakmice, domaćin je prvi stigao do vodstva.

Varaždin je poveo u 40. minuti nakon što je korner izveo Drožđek, dok je u skoku onda najviši bio Ivan Posavec koji je nadskočio Čerina i poentirao za 1:0.


U nastavku, Rijeka je potpuno zasluženo prvo došla do poravnanja, a zatim i pobjede. Riječani su bili bolji, uputili veći broj udaraca prema golu domaćina, a jedan pokušaj danas veoma dobrog Arsenića zaustavila je greda.

Pogodak izjednačenja zabio je Nino Galović. Murić je izveo prekid s više od 30 metara, lopta ide ravno na glavu vođe Riječke obrane i Zelenika je nemoćan - 1:1


I nakon tog pogotka gosti su ostali u 'visokom presingu', a nagrada za bolju igru tokom svih 90 minuta došla je u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Ponovno je Murić bio začetnik akcije, uslijedio je dupli pas s Menalom, Murić je mogao sam pucati, ali je odlučio vratiti loptu posuđenom igraču Dinama u redovima Rijeke koji je očito itekako pogodio dolaskom na Kvarner, a on iz blizine nema težak posao i zabija za konačnih 1:2


Rijeka sljedeću utakmicu, a ujedno i posljednju ove polusezone, igra protiv Slaven Belupa u Koprivnici, dok Varaždin ide na najteže moguće gostovanje te ih očekuje još utakmica protiv Dinama na Maksimiru.



Tagovi

Luka MenaloIvan PosavecNino GalovićHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti