REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Mbappé je donio odluku, a 1. lipnja mogao bi se naći u nezgodnom položaju

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 08:10

Francuski superstar bilježi rekordnu golgetersku sezonu

Kylian Mbappé bilježi statistički jednu od najboljih sezona u karijeri. Francuz je, naime, u 42 ovosezonske utakmice zabio 41 pogodak (uz devet asistencija) i u ovom trenutku najbolji je strijelac Ligue 1 (26 golova), Lige prvaka (osam golova) i Kupa Francuske (osam pogodaka). Za sada je najviše pogodaka (42) zabio u sezoni 2020/21. Tada je odigrao 47 utakmica te će, osim ako ne pretrpi neočekivanu ozljedu, ove sezone sigurno postaviti svoj novi golgeterski rekord. S obzirom na to da Parižane do kraja sezone očekuje još devet utakmica (ili 10, ako se PSG plasira u finale Lige prvaka), i s obzirom na Mbappéovu dinamiku postizanja golova (gotovo gol po susretu), realno je za očekivati da će Mbappé prvi put u svojoj karijeri premašiti brojku od 50 klupskih pogodaka u jednoj sezoni. Tri puta je zabio više od 40 (najviše 42), još tri puta više od 30 (dva puta 39), no, nikada nije stigao do brojke od 50+ klupskih golova u jednoj sezoni.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema posljednjoj objavi slavnog Fabrizia Romana, ova (uskoro) rekordna Mbappéova sezona bit će i njegova posljednja u dresu PSG-a u kojeg je u transferu teškom 180 milijuna eura stigao 2017. iz Monaca (prvu sezonu na posudbu).

"Mbappé je donio odluku. To je Real Madrid i nema nikakvih dvojbi. Nikada nije imao namjeru pregovarati s drugim klubovima, od prvoga dana. Njegov potpuni fokus je na Real Madrid."

Mbappéu na kraju sezone ističe ugovors s PSG-om te će u Madrid, smatra se, stići kao slobodni igrač, ne i besplatni, budući da će imati jednu od najvećih plaća u svijetu nogometa. Mbappé bi s Los Blancosima, ako je vjerovati špekulacijama, potpisati petogodišnji ugovor, a godišnja plaća bit će mu oko 20 milijuna eura uz razne bonuse i dio prihoda od marketinških prava. Brutto ili netto, nije toliko niti bitno...

No, Mbappé bi se 1. lipnja ove godine mogao naći u prilično nezgodnoj situaciji. Naime, PSG i Real Madrid nalaze se u polufinalu Lige prvaka. PSG je favorit protiv Borussije Dortmund, a Real Madrid (blagi) favorit protiv Bayerna. Dakle, kada bi PSG i Real Madrid opravdali svoje favorizirane uloge, u finalu bi se, prvi put u povijesti natjecanja našli sadašnji i (vjerojatno) budući Mbappéov klub. Mbappé je u karijeri osvojio sve osim Lige prvaka i Europskog prvenstva. Sigurno se od kluba iz rodnog grada, za kojeg je zabio 253 gola u 302 utakmice (uz 107 asistencija), želio oprostiti s četverostrukom krunom (PSG je već osvojio Superkup, gotovo sigurni je prvak, a očekuje ga i finale Kupa protiv Lyona), a i vlasnici PSG-a se nadaju da bi Mbappé, ako osvoji naslovss PSG-om, mogao promijeniti svoju odluku i odlučiti potpisati novi ugovor. Novac u Gradu svjetlosti ionako nikada nije bio problem...

Međutim, taj potencijalni susret mogao bi biti i nezgodan za Mbappéaa, jer, kako se dodatno motivirati protiv kluba u kojem ćeš ubrzo nastaviti karijeru i protiv igrača koji će ti za nekoliko tjedana postati suigrači. Barem ako je vjerovati Fabriziju Romanu.... (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Kylian MbappéPSGReal MadridLiga prvaka

Ostale Vijesti