Reuters
Reuters

Matjaž Kek: Vipotnik i ostali koji su ušli u igru zaslužuju pohvale

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 23.03.23. | 20:57

Izbornik Slovenije zadovoljan je nakon uspješnog otvaranja kvalifikacija.

Slovenija je teškom mukom slavila na otvaranju kvalifikacija za Euro 2024. Momčad Matjaža Keka pobijedila je Kazahstan u Astani s 2:1, nakon što su domaćini na odmor otišli s minimalnom prednosti, a Dežela je do preokreta stigla u nastavku.

"Najbitnija su osvojena tri boda. Utakmica je bila teška, nismo najbolje ušli u dvoboj. U prvom dijelu smo bili spori, bezopasni. Željeli smo podignuti ritam, uspjeli smo. Igrači su jako dobro reagirali. Pokazali smo karakter, želju i vjeru u preokret. Igralo se na teškom terenu, moram biti zadovoljan", rekao je nakon utakmice Matjaž Kek.

Pobjednički pogodak zabio je debitant Žan Vipotnik, 21-godišnji napadač Maribora koji se dovodi u kontekst dolaska u Dinamo. Vipotnik je u igru ušao u 70., a pobjednički pogodak zabio je u 78. na dodavanje bivšeg dinamovca Petra Stojanovića.

"Igrači koji su ušli u nastavku utakmice, podignuli su njen ritam. Zaslužuju pohvale. Sretan sam za svakog igrača. Zaslužuju priliku". (nr)




Tagovi

Matjaž KekSlovenska nogometna reprezentacijaEuro 2024Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024Kvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti