Reuters
Reuters

Počele su kvalifikacije za Euro: Bivši igrači HNL-a asistirali za preokret Slovenije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 23.03.23. | 17:46

Preostalih sedam utakmica današnjeg programa igra se u kasnijem terminu.

Dvobojem između Kazahstana i Slovenije u Astani započele su kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2024. održati u Njemačkoj. Iako je Slovenija bila ta koja je dominirala čitav susret, na odmor se otišlo s minimalnom prednosti Kahastana nakon pogotka Samorodova (VIDEO). No, u nastavku utakmice prvo je bivši igrač Rijeke Adam Gnezda Čerina asistirao iz kornera Davidu Brekalu za izjednačenje (47., VIDEO), a 12 minuta prije kraja bivši igrač Dinama Petar Stojanović sjajnim centaršutom namjestio je pogodak Žanu Vipotniku (VIDEO) koji je osam minuta nakon ulaska u igru Sloveniji donio preokret i 2:1 pobjedu čime je momčad Matjaža Keka preuzela čelno mjesto ljestvice na početku kvalifikacija.

Preostale dvije utakmice skupine H igraju se u kasnijem terminu. Danska dočekuje Finsku, a San Marino Sjevernu Irsku. Sloveniju za tri dana očekuje domaći susret protiv San Marina, a Kazahstan dočekuje Dansku.

Podsjetimo, Slovenija je samo jednom sudjelovala na Europskom prvenstvu, daleke 2000., a Kazahstan nikada u povijesti nije izborio plasman na veliko natjecanje.



Tagovi

Slovenska nogometna reprezentacijaEuro 2024Kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024

Ostale Vijesti