JON NAZCA/Action Images
JON NAZCA/Action Images

Masterclass Danija Alvesa nije bio dovoljan: Barcina desetorka ispustila pobjedu u posljednjim minutama (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 20:40

Barca je pobjedom mogla doći na treće mjesto, ali s igračem manje nije uspjela sačuvati prednost.

Barcelona je na gostovanju kod Granade sve do 89. minuti vodila s 1:0, ali pogodak Antonija Puertasa je Xavijevim izabranicima izbio bodove iz ruku. Blaugrana je bila bolja momčad većinu utakmice, ali ponovno su imali problema s realizacijom i traženjem rješenja u posljednjoj trećini terena. Usprkos posjedu lopte koji je do Gavijevog isključenja u 79. minuti iznosio i preko 70 posto, te 14 udaraca prema golu domaćina, Barca je postigla tek jedan pogodak koji se na kraju nije ispostavio kao dovoljna prednost.

Za prvu zanimljivu situaciju na utakmici zaslužan je Luuk de Jong koji je u 17. minuti scorpion kickom tukao preko vrata. Da je Nizozemac bio malo precizniji ovo bi sigurno bio kandidat za najljepši gol sezone.

De Jong se u 44. minuti ipak upisao u strijelce, stasuti centarfor poentirao je glavom nakon sjajnog ubačaja Danija Alvesa koji je danas odigrao prvi ligaški susret za Barcu nakon 2016. godine.

38-godišnji Brazilac bio je najbolji gostujući igrač na današnjoj utakmici. Pored asistencije imao je i nekoliko obrambenih intervencija, te podijelio tri ključna dodavanja. Ukoliko nastavi u ovom ritmu najtrofejniji igrač u povijesti nogometa ispostavit će se kao pravo pojačanje za momčad svog bivšeg suigrača Xavija. Sve češće se piše o odlasku mladog Ameriknaca Sergina Desta, pa bi Alves u nastavku sezone mogao biti prvi izbor na desnom boku.

Barcelona u drugom dijelu nije uspjela svoju spomenutu terensku inicijativu pretvoriti u podebljanje prednosti, a u 79. minuti 17-godišnji Gavi platio je danak neiskustvu i zaradio drugi žuti karton.

Odnos snaga na terenu značajno se promijenio nakon njegovog isključenja, a Antonio Puertas matirao je ter Stegena nakon udarca iz kuta u 89. minuti.

Do samog kraja susreta Granada je ima još par poluprilika, pa desetoročlana Barca može biti sretna da je izbjegla poraz. Navijači će sigurno biti nesretni što je njihova momčad ispustila pobjedu koja bi im bila četvrta u posljednjih pet utakmica, ali treba naglasiti kako je Xavijeva momčad trenutno poprilično nekompletna. Memphis Depay danas je ušao u igru u 61. minuti što je označilo njegov povratak nakon ozbiljnije ozljede, a još se čeka na oporavak Ansua Fatija i Pedrija. Kada oni ozdrave, a Ferran Torres bude registriran, napad Blaugrane bi trebao biti puno opasniji.

Primera, 20. kolo

Subota

Levante - Mallorca 2:0

Real Sociedad - Celta Vigo 1:0

Granada - Barcelona 1:1

Real Madrid – Valencia

Nedjelja

Rayo Vallecano - Betis

Sevilla - Getafe

Alaves - Ath. Bilbao

Osasuna - Cadiz

Villarreal - Atl. Madrid

Ponedjeljak

Espanyol – Elche 21:00





Tagovi

PrimeraBarcelonaGranada

Ostale Vijesti