Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Petković se vratio, možda zaigra već protiv Gorice. Dinamo u subotu može prvi put preuzeti vrh HNL-a!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.10.23. | 10:04

Sergej Jakirović mogao bi u idućem ciklusu imati na raspologanju sve važne karike

Bruno Petković vratio se u Zagreb s terapija u Beogradu i u ponedjeljak je bio na treningu. To je najbolja moguća vijest za Sergeja Jakirovića uoči još jednog ciklusa, u kojemu će Dinamo odigrati sedam utakmica u 20 dana. Počet će u subotu (18.10 sati) uvijek neugodnim susretom u Velikoj Gorici, a završiti 12.studenoga na Rujevici u derbiju protiv Rijeke. U tom razdoblju igrat će Modri i dvije utakmice protiv Viktorije Plzen u Konferencijskoj ligi, na programu je i Kup u Oriovcu 1. studenog. Uz Goricu, protivnici u HNL-u bit će Lokomotiva i Varaždin.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) .

Dakle, još jedan zahtjevan mjesec, ali svaki je takav, no, ovih mjesec dana umnogome će oblikovati zaključak o Dinamovoj jeseni. Zanimljivo, Dinamo bi u subotu, pobjedom u Velikoj Gorici, preuzeo vrh HNL ljestvice. Rijeka i Hajduk svoje utakmice igraju u nedjelju, ali Dinamo će nakon susreta s Goricom napokon imati isti broj utakmica kao konkurenti pa bismo napokon imali i realan prikaz odnosa snaga. Znači, s ta tri boda Jakirovićeva momčad izjednačila bi se s Rijekom, ali bi imala bolju gol-razliku i pobjedu u međusobnom susretu. Ne mora to, naravno, ništa značiti, ali psihološki, bilo bi za Dinamo važno da konačno bude prvi na ljestvici, prvi put ove sezone. Nakon tih brojnih uspona i padova, dva poraza od Hajduka, Dinamo bi se mogao naći tamo gdje se uvijek najbolje osjeća.

Vratimo se Petkoviću. Hoće li biti spreman za subotu? Moguće je i to, pokaže li se da je ozljeda potpuno sanirana, da je ruptura mišića prošlost, Petković bi mogao zaigrati u Velikoj Gorici. No, Jakirović ovaj put neće riskirati, lekcije iz derbija i sad iz reprezentacije, gdje je Petković igrao nezaliječen bile su jasne i sigurno su u Maksimiru izvukli pouku. Uostalom, iako je HNL neizmjerno važan ove sezone, trenutno je vrlo bitno da Jakirović ima kompletnu, udarnu momčad na raspolaganju za utakmicu s Viktorijom Plzen za devet dana. U toj utakmici, tom pobjedom Modri bi napravili veliki korak prema prolasku skupine. I zato je važno da Petković bude zdrav i spreman za Čehe. Ono što je sigurno, potpuno se oporavio Stefan Ristovski, on će zaigrati već u subotu, pitanje je samo na kojoj poziciji, a spreman je i Dario Špikić. On je dulje pauzirao pa mu treba neko vrijeme da uhvati ritam, pitanje je hoće li ga Jakirović koristiti protiv Gorice, ali za Viktoriju bi i on trebao biti starter.

Treba li naglašavati kako Modre protiv Gorice čeka teška utakmica? Prvo, Goričani su uzeli bodove u Maksimiru na početku sezone, bilo je 0-0, drugo, u zadnjih sedam utakmica Dinamo je pobijedio četiri puta, uz tri remija, a samo jednom, u onoj 'revijalki' na proslavi naslova bilo je više od jedan razlike (4-1). U Velikoj Gorici, pak, u zadnje tri utakmice jednom je bilo 0-0, dvaput 0-1 uz Dinamove golove u zadnjim minutama. Zna Jakirović, koji je vodio Goricu, da je to zahtjevan ispit, prođe li ga pobjednički, Dinamo će napraviti sjajan posao.



Tagovi

Bruno PetkovićSergej JakirovićHNK GoricaHNLStefan Ristovski

Ostale Vijesti