REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Marokanski izbornik: "Danas je Afrika ponovno na nogometnoj karti"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 19:03

Veliko zadovoljstvo učinjenim nije skrivao marokanski izbornik Walid Regragui nakon utakmice

Marokanska bajka na Svjetskom prvenstvu nastavit će se i u polufinalu nakon što su u četvrtfinalu izbacili Portugal (1:0). Senzacionalan je to uspjeh, najveći neke afričke reprezentacije, ali i daleko od puke slučajnosti kad vidite niz s kim su sve igrali i prolazili bez primljenog gola i poraza. Veliko zadovoljstvo učinjenim nije skrivao marokanski izbornik Walid Regragui nakon utakmice.

„Iako smo imali dosta ozljeda prije natjecanja, uspjeli smo izgraditi momčadski duh. Danas je Afrika ponovno na nogometnoj karti. Borili smo se i ostvarili smo povijesni uspjeh za Afriku. Zato sam jako, jako sretan“, rekao je, a istog raspoloženja bio je i veznjak Sofyan Amrabat.

„Ovo je stvarno, stvarno nevjerojatno. Zaslužili smo pobjedu 1,000 posto. Pokazali smo kako se bori i kako se igra svim srcem za našu zemlju i naš narod. Imali smo dosta ozlijeđenih igrača, pa su ušla tri pričuvna braniča, ali su odigrali bez greške. Svaka čast i navijačima i izborniku, svima.“

S druge strane u redovima portugalske momčadi vladala je tuga.

„Dugo nam je trebalo da uđemo u utakmicu. Igrači su željeli, ali nisu mogli. Željeli su mnogo, ali istina je kako nismo bili sposobni pokazati svoju igru. Nismo uspijevali stvoriti prilike za pogodak. Napustiti svjetsko prvenstvo uvijek je bolno“, otkrio je izbornik Portugala Fernando Santos. (G)


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.MarokoWalid RegraguiPortugal

Ostale Vijesti