EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Marko Pjaca prekasno ušao na teren za pozitivan rezultat Genoe

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 16:05

Povremeni hrvatski reprezentativac upisao asistenciju, ali su bodovi otišli u Sassuolo.

Odigrana je prva utakmica dana 35. kola talijanske Serie A u kojoj je Sassuolo slavio kod Genoe rezultatom 1:2.

U prvom poluvremenu smo gledali izjednačen nogomet u kojem su gosti imali veći posjed lopte, no obje ekipe su imali svoje prilike te bili opasni za gol.

Prvi su zaprijetili domaćini u 10. minuti kad je Zapata oprobao udarac s ruba kaznenog prostora, ali gostujući vratar sjajnom paradom šalje loptu u korner. Gosti su uzvratili četiri minute kasnije te iz prve prave prilike stigli do vodstva. Raspadori je dobio loptu na ulasku u kazneni prostor te je preciznim udarcem u donji desni kut pospremio u mrežu za 0:1.

U 18. minuti Berardi je propustio sjajnu priliku za povećanje vodstva, što im se moglo osvetiti deset minuta kasnije kad je Zajec zabio za poravnanje, ali nakon pregleda VAR-a sudac ga poništava zbog prekršaja koji je prethodio pogotku.

U nastavku su prvi zaprijetili domaćini i to u 51. minuti, ali je Pandevov odličan udarac završio na gredi. Kazna je uslijedila u 66. minuti kad gosti golom Berardija stižu do prednosti 0:2 i to nakon katastrofalne pogreške domaće obrane.

U samoj završnici susreta, točnije u 75. minuti trener Genoe Ballardini na teren je uveo Marka Pjacu, a povremeni hrvatski reprezentativac mu se odužio 10 minuta kasnije kad je sjajno pronašao Zappacostu koji pogađa za 1:2. Isti igrač je u 90. minuti propustio veliku priliku za vratiti Genou u egal, ali njegov udarac odlazi pored gola kao i bodovi prema Sassuolu.

Sassuolo je ovom pobjedom ostao u igri za izlazak u Europu, dok Genou u preostala tri kola očekuje teška borba za goli život.

 


Tagovi

Marko Pjaca

Ostale Vijesti