Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Marko Đira za Germanijak: "Loksu bih htio zaboraviti, a ovo što ima Koper rijetko se viđa u HNL-u"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 26.01.22. | 09:20

Veznjak Dinama nakon epizode u Lokomotivi otišao je u slovenski Koper gdje se oduševio uvjetima koje je tamo zatekao"

Marko Đira ove je zime napustio Kajzericu. Igrač Dinama na posudbi u Lokomotivi sam je inzistirao na promjeni adrese. Gladan igre, shvatio je kako nema smisla grijati klupu te otišao u Sloveniju. Nova destinacija je Koper, legitiman kandidat u borbi za naslov prvaka Slovenije. Dogovorena je posudba do lipnja, kasnije će vidjeti.

Okrenuli smo njegov broj u potrazi za dojmovima i naišli na ushit.

“Pričali su mi da Koper ima sjajne uvjete, ali tek kada sam došao sam shvatio na kojoj je to razini. Kompleks sa sedam terena, dvorana, restoran na stadionu, soba za relaksaciju. Sve što ima Dinamo ima i Koper. Najbolji uvjeti za trening u Sloveniji, u odnosu na većinu klubova u HNL-u - svemirski brod. Lijep grad, sve je nadohvat ruke. Zaista sam impresioniran ovime što sam vidio”, priča nam Đira. Raspoloženje mu je doduše pokvarilo sljedeće pitanje. Ono o Lokomotivi gdje je dobro krenuo pa se izgubio negdje…

“Iskreno, htio bih zaboraviti tu epizodu. U početku je bilo dobro, imao sam par ozljeda koje nikako da zaliječim. No, kada sam se spremio, više nije bilo mjesta za mene. Mislim da nisam zaslužio tako skromnu minutažu. Pazite, ja svakome mogu pogledati u oči. Trudio sam se, maksimalno profesionalno odradio sve zadatke a zašto nisam igrao to je pitanje za nekog drugog. OK, mogu prihvatiti da je Lokomotiva razvojni klub, da ima svoje igrače od kojih žive. I da su prvi na udaru oni koji su ovdje na posudbi ali smatram da se moglo ljudski to iskomunicirati. Samo to. No, izgradila me ova priča u Lokomotivi kao osobu. Nije bilo lako, ali to je iza mene”, jasan je Đira koji nije htio u detalje.

No, činjenica da je sam inzistirao na promjeni adrese dovoljno će reći sama za sebe.

“Otišao sam u Dinamo, razgovarao s ljudima iz kluba i svi su se složili da idem negdje dalje i da to nije zdravo za mene. Pojavila se opcija odlaska u Koper, malo sam se raspitao i prihvatio izazov. Mislim da mogu dati klubu puno jer je borba na dva fronta, trebat će dužina klupa. Sve je na meni” - naglasit će Marko Đira. Od prvog dana je sjajno prihvaćen u novom klubu, odradio je i razgovor s trenerom koji mu je istaknuo kako je bio njegova želja, ali i da mjesto nikome nije osigurano.

“Teren je jedino mjerilo. Znam koja su očekivanja od mene i nemam problem s tim izazovom. Igrat ću na svojoj poziciji, suigrači su kvalitetni i siguran sam da ćemo ući u pozitivu koja će nas držati do kraja prvenstva”.

Tijekom priprema Koper je odmjerio snage s Dinamom. Nema boljeg sugovornika od Marka Đire da nam ispriča o dojmovima koje nosi o prvaku Hrvatske.

“Teško da ta utakmica može biti mjerilo bilo čega. Bili su u jeku priprema, noge su teške, umor je bio prisutan. No, Dinamo je uvijek Dinamo. Oštra borba za svako mjesto u momčadi, kvaliteta na svakoj poziciji, pobjednički duh… Stvarno mislim da su kvalitetno sve odradili i da će biti bolji nego je to bilo na jesen, barem što se HNL-a tiče”.

Kada smo kod naše lige, jasno da nas ovo proljeće čeka spektakl u borbi za naslov prvaka.

“Nikada nije bilo napetije i jedva čekam pratiti taj rasplet. Nekako mislim da će glavna borba biti između Osijeka i Dinama, ali ne treba zanemariti Rijeku i Hajduk koji malo zaostaje ali to se brzo može nadoknaditi”

Kada smo kod Osijeka, Đira nema nikakve dvojbe koje je najjače oružje kluba s Drave.

“Nenad Bjelica! Najbolji trener s kojim sam radio u karijeri. Dao mi je priliku, stao iza mene. Zna napraviti atmosferu u momčadi i to će biti jak adut Osijeka. Pa mi smo u svlačionici Dinama imali 30 igrača i nitko nije bio nezadovoljan. To dovoljno govori. Zna nabrijati momčad na utakmicu, zna komunicirati i dignuti te nakon poraza. On je taj”, iskreno će Đira.

Vratili smo se malo na Koper koji ima planove ove sezone pomrsiti račune Mariboru i Olimpiji.

“Svi smo tu negdje, dosta su se pojačale momčadi. I mi to pratimo jer nas je četiri, pet novih igrača. Tući ćemo se do zadnjeg kola, slično kao u HNL-u”.

On osobno želi si prije svega zdravlja. Prilično samouvjereno djeluje kada priča o kontinuitetu.

“Meni je bitno da dobijem priliku i da je sve na meni. Ne sumnjam da će to biti lijepa priča”.

A na ljeto novi izazovi…

“A vidjet ćemo što će biti. Povratak u Dinamo, odlazak negdje drugdje ili ostanak u Koperu što bi mogla biti najbolja opcija jer bi značilo da smo svi skupa zadovoljni”, zaključio je Marko Đira.


Tagovi

Marko ĐiraLokomotiva ZagrebKoperDinamo Zagreb

Ostale Vijesti