Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Marko Capan za Germanijak: "Hajduk mi je dao sve, želim se vratiti na Poljud"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 22.09.23. | 08:15

Vezni igrač Hajduka na posudbi u Širkom Brijegu konstanta je u ovoj sezoni. Ima punu minutažu, dobro igra i nameće se kao sigurna opcija za povratak na Poljud

“Vidio sam na pripremama da se Hajduk pojačava, da idu na prvo mjesto i bilo mi je jasno da minutaža koju ću imati neće biti u skladu s onime što mi treba, zato sam otišao u Široki”, objašnjava nam Marko Capan, igrač Hajduka na posudbi u Širokom Brijegu. Bila je to dobra odluka mladića koji je sudjelovao u juniorskoj Ligi prvaka a Ivan Leko dao mu je priliku u finišu prošlog prvenstva da debitira za Hajduk.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Capan je do sada odigrao svih pet utakmica u sezoni, ima punu minutažu i dvije asistencije.

Bila je to, ponavljamo, dobra odluka. Jedna od mnogih koje je Capan donio u svojoj karijeri koja je zapravo tek počela. Rođen je u Bjelovaru, a pažnju na sebe skrenuo je na jednom od regionalnih turnira u kojima je branio boje “sjevera”.

“Igrao se turnir u kojoj je moja momčad stigla do finala u kojem nisam mogao igrati od početka zbog pravila da svi moraju igrati. Gubili smo 4-0, stigli do 4-3 ali nismo mogli više od toga”.

Na tom turniru zapeo je za oko treneru zagrebačke regije koji ga je preporučio Lokomotivi. Slijedio je razgovor s obitelji i Capan se pridružio vršnjacima na Kajzerici. Bila je to pionirska sekcija koja je uzela naslov prvaka države s Markom Capanom kao najboljim igračem prvenstva.

Međutim, na Kajzerici su malo otezali s administracijom i Capan je postao slobodan igrač.

“Imao sam ponude Osijeka, Dinama i Hajduka. Iskreno, na Poljud me dovela činjenica da sam od malih nogu navijač tog kluba, kao i taj plan koji su stavili pred mene. Činio mi se realan i to je bilo ono što je presudilo. Isto tako, nekako sam osjetio da me od ova tri kluba najviše žele u Hajduku. S Osijekom sam odradio razgovor jer su inzistirali, dok s Dinamom nisam na koncu pričao jer sam se odlučio na Hajduk”, priča nam Capan koji će sada, s vremenskim odmakom u kojem je bio “desetka” u kadetima, odnosno kapetan juniorske momčadi, reći kako je dobio upravo ono što su mu nudili.

“Čak i više od toga. Sve što su toga dana stavili pred mene i moju obitelj, tu mislim na plan i razvoj, sve je ispunjeno i mogu reći kako nisam pogriješio u odabiru. Čak je i bolje nego sam se mogao nadati da će biti”.

Marko Capan lani je debitirao kod Leke u Varaždinu. I upisao asistenciju. Identičnu stvar napravio je u sljedećem kolu protiv Gorice. Sudjelovao je u derbiju koji je Hajduk izgubio 4-0 od Dinama, a ulazio je u igru u Kupu i prvenstvu protiv Osijeka.

“Sve to mi je pomoglo jer znamo kako je taj iskorak u seniorski nogomet nešto što je najveća prepreka za mlade igrače. Mnogi talenti su se gubili na toj stepenici. I zato nisam previše razmišljao ovo ljeto već rekao ljudima iz kluba da bih rado otišao u Široki i pokušao se nametnuti”.

Capan je odabrao Široki zbog trenera Marijana Budimira koji ga je vodio u juniorima Hajduka. Postoji neka suradnja dva kluba i sigurno je na oku Hajduku u koji se namjerava vratiti.

“Nemam još jasnu sliku hoće li to biti na zimu ili na koncu sezone, ali sigurno se vraćam na Poljud. Bez obzira ako u međuvremenu dođe neka druga opcija, cilj mi se dokazati u Hajduku. Očekujem odlazak na ljetne pripreme na kojima ću se probati izboriti”, dosta zrelo razmišlja Capan. Kaže da ga je rani odlazak od kuće naučio da drugačije razmišlja od vršnjaka.

“Odrastao sam preko noći i možda na neki drugi način gledam stvari koje mi se događaju. Znam što želim i put kojim moram ići da to ostvarim”, reći će Capan. Dodao je da su ga u Širokom Brijegu sjajno prihvatili. Da igra sve utakmice i trudi se opravdati povjerenje.

“Imam pet utakmica, dvije asistencije. Sretan sam i zadovoljan. Okolina nudi mir i to mi je potrebno. Idem dati sve od sebe, steknuti seniorsko iskustvo pa se vratiti u Hajduk i dokazati se. I sebi i drugima”, zaključio je Marko Capan.




Tagovi

HajdukHNLŠiroki BrijegBiHBiH Premier ligaBiH Premijer ligaMarko Capan

Ostale Vijesti