Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Marka Livaju već ove zime želi turski velikan!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 12:00

Tamošnji mediji pišu o ozbiljnom interesu koji bi u siječnju mogao prerasti u nešto veće

Nije rijetkost da turski mediji s vremena na vrijeme izdvoje nekog hrvatskog igrača kao predmet interesa njihovih velikana. Tako je u fokus Fotomaca došao Hajdukov napadač Marko Livaja. Često ime u turskim medijima kada su u pitanju u transferi.

On je želja ni više, ni manje, nego turskog Imperatora – Fatiha Terima, koji vodi Galatasaray. Naime, igranje europskih utakmici i borba za naslov prvaka iziskuju širi roster kvalitetnih igrača. U Europskoj ligi su trenutno prvi u skupini E s Lazijom, Marseilleom i Lokomotiv Moskvom, dok u domaćem prvenstvu drže tek sedmo mjesto na tablici s 21 bodom, tj. devet manje od prvog mjesta.


Uz sve to ni gol razlika im nije idealna pa Terim traži dodatna rješenja u napadu. Mbaye Digne, ako ni Mostafa Mohamed nisu su se nazabijali od početka sezone. Digne je u devet utakmica zabio tek jedan gol u prvenstvu, dok je egipatski napadač na četiri gola u 11 prvenstvenih utakmica.

Egipatskog napadača ove zime bi htjela u svojim redovima Atalanta, pišu Turci, a dali bi za njega 10 milijuna eura. Prodali bi Turci i Dignea koji trenutno vrijedi 3 milijuna eura, a s tim priljevom novca krenuli bi u potragu za novim napadačkim rješenjima.

U tu priču uklapa se dolazak Marka Livaje koji ove godine oduševljava navijače Hajduka svojim golovima i majstorijama. Livaja ima ugovor do 2024. godine s Hajdukom, a u 16 utakmica ove sezone dao je 11 golova i tri puta asistirao. Turci navode da su čelnici Galatasaraya već kontaktirali njegovog menadžera i zatražili informacije o uvjetima mogućeg transfera.



Podsjetimo, Livaju je prošlog ljeta htio dovesti Beškitaš i nakon razgovora s njima, odlučio se na ostanak u Hajduku. Ostanku je kumovalo nekoliko razloga, a ponajviše akcija navijača 'Livaja ostani'. Igre u Hajduku osigurale su mjesto u reprezentaciji te je na zadnja tri popisa postao neizostavan član Vatrenih, a u rujnu je zabio i svoj prvijenac za reprezentaciju na Poljudu protiv Slovenije.

Nedavno je u intervjuu za Dalmatinski portal izjavio: „Mogu slobodno reći - vidim sebe u Hajduku do kraja karijere.“

S Livajom smo se ove godine u dva navrata uvjerili da je sve moguće.


Tagovi

Marko LivajaFatih TerimGalatasarayHajduk

Ostale Vijesti