Action Images/Peter Cziborra
Action Images/Peter Cziborra

Mario Vrančić postaje “lončar”: “Kanarinci” ga pustili iz krletke

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 19:44

BiH reprezentativac ostaje u Championshipu

Kako je danas poslijepodne javio poznati John Percy, novinar Daily Telegrapha, donedavni napadač Norwicha Mario Vrančić seli u redove Stoke Cityja! Ugovor bi trebao potpisati sutra, i tako postati treće po redu pojačanje Michaela O’Neilla, dugogodišnjeg trenera sjevernoirske reprezentacije.

Prava šteta. Norwich je taman ostvario povratak u Premier Ligu, no sve se čini da za Vrančića neće biti mjesta u ekipi Daniela Farkea.

32-godišnji reprezentativac BiH hrvatskog porijetla stigao je u Englesku prije četiri godine iz redova njemačkog Darmstadta 98, tadašnjeg člana Bundeslige. Transfer je ostvario kao igrač značajne minutaže i polovičnog učinka. U tri sezone što je igrao u top razredu njemačkog nogometa, upisao je 75 nastupa, k tome dodao 8 pogodaka i 5 asistencija.

U Engleskoj je igrao sporadično, no daleko najbolji učinak pamtimo iz sezone 2018./2019. Kao standardni prvotimac, upisao je čak 36 nastupa što je preko 90% svih utakmica možda i najzahtjevnije lige svijeta, a da učinak ne ostane samo na prisutnošću, ubacio je loptu čak 10 puta u mrežu uz sedam asistencija. Pretprošle sezone je bio povremeno na terenu u Premier Ligi, no čini se da “kanarinci” imaju neki drug plan.

Što se Stokea tiče, Mario ulazi u svlačionicu koja krije nekoliko zaboravljenih ali legendarnih lica ove igre na "otoku". Primjerice za Stoke i dalje nastupa Joe Allen koji je svojedobno branio boje Liverpoola. Tu je i Steven Fletcher, koji je proveo dvije sezone s Wolvesima i čak četiri sa Sunderlandom. Usput je upisao i 10 pogodaka za reprezentaciju. Nama srećom niti jedan. Ima tu još veterana. Velški reprezentativac Vokes kojeg jako dobro pamte u Burnleyju, te finalno i Lee Gregory, dugogodišnja špica Millwalla.

Kad bolje razmislimo nije ni u Stoke-on-Trentu toliko loše. Uostalom, seli u izuzetno domaćinski orijentiranu momčad kod koje čak ni “Messi nema šanse ako se utakmica igra po kiši u ponedjeljak navečer..”

 


Tagovi

mario vrančićNorwich CityStoke CityChampionship

Ostale Vijesti