EXPA/ Johann Groder/EXPA
EXPA/ Johann Groder/EXPA

Marca se divi Marinu Ljubičiću: Preskočio je Haalanda, izjednačio Bierhoffa

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.08.22. | 15:44

Splićanin je oduševio u svojim prvim utakmicama u dresu LASK-a.

Treća utakmica Marina Ljubičića u austrijskoj Bundesligi djelovala je nestvarno. Prvi pogodak zabio je nakon svega 30-ak sekundi, do poluvremena je stigao do hat-tricka, da bi onda u 13. minuti dugog poluvremena postigao svoj četvrti pogodak na utakmici. U toj 58. minuti kamere su uhvatile trenera LASK-a Dietmara Kühbauera s osmjehom od uha do uha, što uostalom i ne čudi budući da je njegov LASK danas na diobi prvog mjesta u prvenstvu zajedno s bečkim Rapidom. Najzaslužniji za takvu situaciju upravo je Marin Ljubičić, napadač Hajduka na trenutnom radu u Austriji, koji je u LASK stigao na relativno mala vrata, ali je zato već sad preuzeo status prve klupske zvijezde.

U prva tri nastupa u austrijskoj Bundesligi, Marin Ljubičić skupio je šest pogotka i jednu asistenciju, a prije samog početka prvenstva je u OFB kupu postigao hat-trick u visokoj pobjedi njegove nove momčadi protiv niželigaša Schwaza (9:1). Dakle, u prva četiri službena nastupa u dresu LASK-a Marin Ljubičić skupio je devet pogodaka i jednu asistenciju. Usporedbe radi, u dresu Hajduka je također zabio devet pogodaka, ali mu je za to trebalo točno 40 utakmica više.

Sjajnu formu 20-godišnjeg Splićanina primijetili su i u Marci, a da bi priča o njemu bila još malo 'sočnija', krenuli su ga uspoređivati s Erlingom Brautom Haalandom.

„Haaland se prvi put pojavilo na naslovnicama, kada je zabio šest golova u prve četiri utakmice austrijske Bundeslige na početku sezone 2019./20. Marin Ljubičić sada je oborio taj rekord!“, stoji u tekstu jednog od najpoznatijih svjetskih sportskih medija.

No, Ljubičić nije oborio rekord, ali ja je zato izjednačio. Naime, u prva tri nastupa u austrijskoj Bundesligi po šest pogodaka postigli su legendarni Mađar Tibor Nyilasi (Austria Beč) 1983. godine te bivši njemački reprezentativac Oliver Bierhoff (Austria Salzburg, danas Red Bull Salzburg) sedam godina kasnije.

U razgovoru za Marcu mladog Splićanina nahvalio je i Ivica Mornara, dok je poslije ovog sjajnog starta očarani trener Kühbauer rekao sljedeće:

„Zabio je šest pogodaka i ne bih imao ništa protiv da nastavi tako“, zadovoljno će austrijski strateg pa nastavlja:

„Poslije svakog treninga dolazi s pitanjem gdje se može popraviti. Ima svakako sjajne predispozicije za uspjeh.“

Marin Ljubičić, očekivano, bio je veoma prizeman nakon ovog sjajnog starta.

„Mogu se poboljšati u svim segmentima igre – u igranju glavom, radu nogu, brzini… Ako mi to sve bude pošlo za rukom, golovi će doći“, rekao je Ljubičić. (ias)

Austrijska Bundesliga, 4. kolo

Subota, 13. kolovoza

A.Klagenfurt – Ried 17.00

Austria Beč – Tirol 17.00

Sturm Graz – Altach 19.30

Nedjelja, 14. kolovoza

A.Lustenau – Hartberg 17.00

LASK – Rapid Beč 17.00

Red Bull Salzburg – Wolfsberger 17.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Marin LjubičićLASK LinzMarcaAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti