Johann Groder/EXPA
Johann Groder/EXPA

Apsolutna senzacija vikenda: "Ne želim si brojkama stvarati pritisak, ali pucam od samopouzdanja, to mi je važno" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.08.22. | 08:01

Marin Ljubičić u dresu LASK-a zabio je četiri gola Wolfsbergeru, a još mu jedan pogodak nedostaje da već u kolovozu postane dvoznamenkast

Prvi gol zabio je u 28. sekundi, glavom. Onda u 20. minuti lijevom pa u 37. minuti desnom nogom. Marin Ljubičić, mladi Hajdukov napadač na posudbi u austrijskom LASK-u napravio je nešto ne uspije mnogim većim i iskusnijim napadačima tijekom karijere. A onda je u 57. minuti zabio još jedan, svoj četvrti gol za visokih, 1:5 na gostovanju kod Wolfsbergera.

LASK je tom pobjedom zasjeo, barem privremeno, na prvo mjesto ljestvice sa sedam bodova iz tri utakmice, a Ljubičić je već odmaknuo na ljestivi stijelaca. U tri kola zabio je šest pogodaka, prvi pratitelji zabili su po dva, ali ni to nije sve. Ljubičić je već stigao do brojke devet, zabio je tri pogotka i u Kupu, doista, ovo je start iz snova u novome klubu. Apsolutna senzacija vikenda, ne samo u Austiji, već i šire.

Podsjetimo, Ljubičić se u Hajduku nije uspio izboriti za minutažu kraj Marka Livaje i Nikole Kalinića, prošle sezone nije bio odveć učinkovit i splitski ga je klub odlučio poslati na posudbu u LASK, uz opciju otkupa koja iznosi, kažu austrijski mediji, 2,4 milijuna eura. Kako je krenuo, LASK je osvojio bingo, ne bi u Linzu pogriješili da odmah aktiviraju klauzulu, već sad bi im se isplatio.

"Nisam nikad u karijeri zabio četiri gola na utakmici, ali i nije iza mene duga karijera, tek sam na početku. No, naravno da mi ovo puno znači, pucam od samopouzdanja, a to je važno za svakog mladog napadača", rekao je nakon utakmice Ljubičić, ne želeći se previše baviti trenutnim i budućim brojkama.

"Ne želim si brojkama stvarati ikakav pritisak!"

Samo iz utakmice u utakmicu, gol po gol, dobro mu ide. A kad su ga pitali koji su ciljevi ove sezone, odmah je ispalio:

"Želimo osvojiti Kup i biti među prva tri u prvenstvu!"

Jer, prvak se uglavnom zna, to je RB Salzburg, ali, ako će Ljubičić ovako zabijati, morat će i Red Bull pripaziti. Inače, sudeći po čestitkama i raspoloženju suigrača nakon golova, Ljubičića su u LASK-u sjajno prihvatili, a ni on nije mogao skinuti osmijeh s lica. Očito, odlazak u Linz bio je pun pogodak! Ili, zasad, devet punih pogodaka. (T.N.)


Tagovi

Marin LjubičićLASK LinzAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti