REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Mancini stao u obranu kolege Southgatea: "Engleska ima jako dobre izglede na SP-u u Kataru"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 19:22

Talijanski izbornik smatra da Englezi imaju jednu od najboljih reprezentacija na svijetu

Engleska javnost ne prestaje kritizirati svoju nogometnu reprezentaciju i izbornika Garetha Southgatea. Englezi su sinoć poraženi od Talijana s 1:0, a generalno se nisu baš proslavili u tekućoj kampanji Lige nacija. Naime, osim što su ispali iz elitne skupine, engleski nogometaši su u pet utakmica zabili samo jedan pogodak, a inkasirali ih čak sedam. Strijelac jedinog pogotka bio je Harry Kane i to iz jedanaesterca u remiju 1:1 protiv Njemačke.

Otočki sastav je bio toliko sterilan pred suparničkim vratima da je ušao u ne baš ugledno društvo San Marina koji uz njih jedini nije uspio postići gol iz igre u dosadašnjih pet utakmica.

Englesku u zadnjem kolu očekuje domaći ogled protiv Njemačke, pa će imati priliku zabiti iz igre, no bez obzira na ishod sele u niži rang natjecanja.

O Engleskoj je nakon pobjede svoje reprezentacije pričao i talijanski izbornik Roberto Mancini koji je stao na stranu svog kolege Southagtea.

„Engleska se plasirala u Katar na Svjetso prvenstvo i to je najvažnija stvar. Radi se o jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu, pa čak i kada izgubi poneku utakmicu. Mislim da imaju jako dobre izglede na Svjetskom prvenstvu“, naglasio je Talijan. (pz)

 Liga nacija, skupina A3

23. rujna

Njemačka - Mađarska 0:1

Italija - Engleska 1:0

26. rujna

Engleska - Njemačka, 20.45

Mađarska - Italija, 20.45


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Liga nacijaengleskaItalijaRoberto Mancini

Ostale Vijesti