REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

Mancini: Nećemo se prilagoditi Englezima

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 20:38

Talijan održao pressicu ususret finalu

Za malo više od 24 sata Italija će na prepunom Wenbleyju istrčati u svoje četvrto finale Europskih prvenstava. S druge strane, Engleska će istrčati u svoje prvo finale, no bez obzira na povijesno iskustvo Azzurra u ovom natjecanju naspram Gordi Albiona, malo tko vjeruje da će nam povijest dati odgovor na pitanje konačnog pobjednika ovog, po mnogočemu specifičnog turnira.

S posebnom pozornošću je nogometni svijet pratio press konferenciju Roberta Mancinija kojeg čeka najveća utakmica dosadašnje trenerske karijere. Na thrillere je navikao, sjetite se samo kako je s Manchester Cityjem osvojio Premier Ligu. No, asistent Balotelli i strijelac Aguero nisu ni u mislima slavnom treneru jer ga sutra čeka utakmica odluke. Osjetilo se to i na druženju sa sedmom silom..

“Moramo ostati smireni. To je naravno u ovoj situaciji jako teško postići, ali mi se moramo jedino i isključivo koncentrirati na nogomet. Sutrašnja utakmica je posljednja prepreka. Želim s igračima uživati svih 90 minuta..” ističe talijanski strateg odgovarajući na pitanja novinara.

Što se tiče taktike, početna jedanaestorica se skriva “kao zmija noge”, no jedno je sigurno, Italija se ne namjerava nikome prilagođavati...

“Htjeli smo igrati svoj nogomet protiv Španjolske, ali oni su nas uspjeli u tome spriječiti. Naša igra nas je dovela do finala i nemamo namjeru ništa mijenjati za sutra” samouvjeren je Mancini.

Iako će svi rado reći kako se u ovakvim utakmicama valja fokusirati samo na sebe in a svoju igru, svima je jasno kako ništa nije prepušteno slučaju. Kako su Englezi snimili Talijane, tako su i Talijani posnimili Engleze..

“Fizički su snažniji od nas, ne samo u vezi, već baš na svim pozicijama. Nogomet se igra s loptom u nogama, nadam se da će to sutra presuditi” optimističan je Mancini. Svijestan je kako će sutra Gordi Albion trčati na “nuklearni” pogon. Pun stadion, napeta atmosfera i navodni izostanak talijanske podrške s tribina. Engleska je i dalje stroga sa svojim covid protokolima...

“Ovo je jedan od najbitnijih trenutaka moje karijere. Igrao sam za reprezenzaciju, ali nismo osvojili U21 Europsko prvenstvo ili Mundijal kada smo trebali. Predstavljamo Italiju i nadam se da ću sutra kao trener konačno osjetiti to zadovoljstvo koje mije toliko puta izmicalo iz ruku dok sam bio nogometaš. Igrao sam u snažnim ekipama, ali eto, nisam uspio” zatvara druženje nasmijani Roberto.



Tagovi

Roberto ManciniItalijaengleskaEuro 2020

Ostale Vijesti