Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Malenica: "Imamo obavezu da nogometna atmosfera u Osijeku potraje što dulje"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.07.23. | 13:04

Dvoboj s mađarskim ZTE-om u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu najavili su Stjepan Tomas i Marko Malenica

Osijek će u četvrtak dočekati mađarski ZTE u svom prvom europskom ispitu. Skupina Konferencijske lige je cilj koji je Stjepan Tomas stavio pred sebe i svoje izabranike, a put do cilja je kopirati ono što je Osijek pružio protiv Slaven Belupa na otvaranju sezone.

“Očekujem sličnu utakmicu zato što ZTE igra napadački nogomet. Disciplinirana su i organizirana ekipa s dobrim pojedincima. Moramo biti pravi, ponoviti utakmicu s Belupom, čak i biti malo bolji da bi napravili dobar rezultat. Vjerujem u svoje igrače. Treba ući kao protiv Belupa, visok ritam držati, imati kontrolu lopte. Od toga ne odstupam”, rekao je Tomas u uvodu. Isto tako, otkrio je da su analizirali protivnika, da znaju s kojim igračima će igrati a o eventualnim promjenama odlučit će nakon današnjeg treninga. Naravno, pitanje je tko će igrati u zadnjoj liniji s obzirom na velik broj ozljeda.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Pričat ću s Barišićem i doktorima, pa ćemo vidjeti. Šanse postoje. Nije nam ugodna situacija, ali naći ćemo već rješenje”, istaknuo je trener Osijeka dodavši kao mu je jako bitno da Osijek pobjedi u prvoj utakmici.

“Naravno da bi bilo dobro da to bude sa što više golova, ali bitna je ta pobjeda”.

Uz trenera, svoje dojmove prenio je i Marko Malenica. Čuvar mreže Osijeka nije krio impresioniranost novim stadionom.


“Stadion je akustičan, atmosfera je fenomenalna. Očekujemo da će biti i bolje, da će još veći broj navijača doći na ovu utakmicu i napuniti stadion do kraja. Na nama je da budemo i bolji od onoga što smo odigrali protiv Belupa”.

Malenica ima iskustva igranja europskih utakmica s Osijekom, pa je tako idealna osoba da procjeni pritisak u momčadi.

“Pritisak se ne osjeti. Znamo za očekivanja. Cilj je ulazak u grupu, obzirom na kvalitetu koju imamo nema pritiska. No, u gradu se osjeti nogometna groznica, na nama je obaveza da potraje što duže”, bio je jasan Malenica.



Tagovi

NK OsijekStjepan TomasZTEKonferencijska ligaMarko Malenica

Ostale Vijesti