Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Malenica i Jurišić poklonili Puljanima minimalnu pobjedu, uspješan start Tramezzanija na klupi Istre 1961!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 10.02.24. | 16:49

Zeleno-žuti su u Puli minimalnim rezultatom svladali Osijek, Ekongov HNL prvijenac pokazao se odlučujućim

Mister Tramezzani je na klupi Istre 1961 debitirao pobjedom! Minimalnom, baš onako kako Talijani to najčešće rade. Pod vodstvom novog stratega Zeleno-žuti su pobijedili Osijek s 1-0, a pogodak odluke postigao je Ekong u 43. minuti. Iako se asistencija piše Vuku, najveće 'zasluge' za pogodak Šveđanina imaju Malenica i Jurišić koji su lošom koordinacijom omogućili snažnom napadaču da dođe do svojeg prvijenca u HNL-u koji se kasnije ispostavio iznimno važnim. Osijek je u Puli upisao svoj sedmi prvenstveni poraz ove sezone, dok je Istra 1961 s ovom pobjedom stigla na svega četiri boda od osmog Varaždina, dok su posljednjem i definitivno budućem drugoligašu Rudešu pobjegli na ogromnih +17.

 Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo poluvrijeme utakmice u Puli past će u zaborav već do kraja današnjeg dana. Uvjeti su bili daleko od idealnih, ali to je nešto što ne može biti alibi ni jednima, a ni drugima.

U prvih pola sata tako nismo vidjeli nijednu zanimljivu priliku na utakmici. Istra 1961 je bila čvršća, to su platili s dva žuta kartona, dok je kod gostiju jedini koliko-toliko raspoložen za igru bio Nejašmić. U izostanku Miereza trener Zekić se vjerojatno nadao da će zabljesnuti Kristijan Lovrić, ali jedan od najskupljih pojačanja u klupskoj povijesti igra zaista loše. I to već neko vrijeme.

Polako se krenuo spremati rezime prvog dijela koji bi stao u svega nekoliko rečenica, ali onda se odnekud pojavio Ekong te u 43. minuti doveo domaćina u vodstvo.

Šveđanin rodom iz Italije, a porijeklom iz Nigerije, iskoristio je katastrofalne procjene nekoliko braniča Osijeka te je onda glavom s kojih 14 metara svladao (u prazno) istrčalog Malenicu. Osim Malenice, treba pokuditi i Roka Jurišića koji je gradio 'prazan prostor' dok je lopta u jednom čudnom luku odskakala u smjeru gola gostiju. Ekong je namirisao priliku, zaobišao beka Bijelo-plavih, a onda i matirao Malenicu koji je usputno snažnog napadača udario šakom u glavu. Htio je Malenica boksati loptu, u tome nije uspio, a osim što je primio pogodak, zaradio je i žuti karton. I to potpuno opravdano.

Zekić je, očekivano, nakon prvih 45 minuta u svlačionici ostavio Prekodravca, Omerovića i Lovrića, ali Jugović, Gržan i Bukvić ipak nisu donijeli ono čemu se nadao. Za nijansu su gosti bili bolji u drugom nego u prvom dijelu, ali njihova izvedba danas bila je ispod svake razine.

Prvu zanimljivu situaciju u drugom dijelu vidjeli smo u 72. minuti, ali 'izvođači radova' nisu bili Zeleno-žuti ili Bijelo-plavi, već Demoni! Zbog njihove bakljade utakmica je nakratko prekinuta, ali vremenske neprilike (vjetar) bio je saveznik aktera današnjeg ogleda pa se tako ogled nastavio nakon svega tri minute.

Gosti su najbliže izjednačenju bili u 87. i 90. minuti. Prvo je udarac glavom Almasija nakon ubačaja Cokaja otišao pored gola, da bi onda albanski veznjak na posudbi iz PAO-a sjajno odapeo, no vratar domaćeg sastava Lovro Majkić sjajno je reagirao te je sačuvao svoju mrežu netaknutom. Imao je i domaći sastav veliku priliku u 90+6. minuti, ali Lisica je propustio realizirati priliku za kakve se voli reći da ih je teže promašiti nego zabiti.

Istra 1961 je pak pod vodstvom novog stratega upisala novu iznimno važnu pobjedu. Ekong je pobrao šlag, ali treba pohvaliti kvalitetne predstave Petrusenka i Blagojevića koji su u sredini terena odradili veliki dio posla te sigurnog Majkića na golu. Tramezzani je pragmatičan trener, za pretpostaviti je da njegova Istra 1961 neće biti otvorena kako kad su na klupi sjedili Garcia ili Catala, ali o tom potom. U svakom slučaju, Mister će s ovim rezultatom biti iznimno zadovoljan, dok je pred Zekićevim trupama sada duga vožnja do Osijeka…

Istra 1961 - Osijek 1-0

Strijelci: 1-0 Ekong (43., Vuk).

Stadion: Aldo Drosina, gledatelja: 1013.

Glavni sudac: Patrik Kolarić (Čakovec), VAR: Ante Čuljak (Zagreb).

Žuti kartoni: Kadušić, Tramezzani (na klupi), Erceg (Istra 1961), Malenica, Jugović (Osijek).

Crveni kartoni: /.

Istra 1961 (4-3-3): Majkić - Kadušić, Majstorović, Marešić, Devetak - Petrusenko, Blagojević, Čuić - Ekong (60. Lisica), Erceg , Vuk.

Osijek (4-3-2-1): Malenica - Guedes (61. Čokaj), Duarte, Brlek, Jurišić - Nejašmić, Prekodravac (46. Jugović), Pušić (82. Zahirović) - Omerović (46. Gržan), Lovrić (46. Bukvić) - Almasi.



Tagovi

Istra 1961Paolo TramezzaniOsijekHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti