ALBERTO LINGRIA/Action Images
ALBERTO LINGRIA/Action Images

Maldini o Mandžukiću: Znali smo da je rizik, mislio je da je u boljem stanju

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.04.21. | 13:27

Sve su prilike da Mandžo uskoro završava karijeru u Milanu

Talijanski mediji su prethodnih dana bili jednoglasni u najavama da Mario Mandžukić ima desetak utakmica do kraja sezone za izboriti mjesto u Milanu i naredne sezone. Hrvatski napadač ima ugovor do ljeta, a u preostalim utakmicama će dobiti priliku dokazati se za potpis novog ugovora za sljedeću sezonu.

Kako stvari idu, čini se da će se to teško dogoditi...

Mandžukić je zimus došao u Milan kao slobodan igrač pošto skoro godinu dana nije nigdje igrao. Rossoneri su ga u tom trenutku doveli kao pojačanje za titulu jer im nedostajao napadač. Tad su još bili prvi na tablici i nadali su se da će tu i ostati. Međutim, od tad je mnogo toga krenulo naopako. Inter ih je prešišao u borbi za titulu, sada im visi i mjesto za Ligi prvaka, a u Europskoj ligi su eliminirani od Manchester Uniteda.

Mandžukić nije dao doprinos kakav se očekivao i većinu vremena je proveo oporavljajući se od ozljeda.

„Žao mu je jer je i on sam mislio da je u boljem stanju. Ali znali smo vrlo dobro da je njegovo dovođenje rizičan potez. Osjeća se bolje, ali ozljeda je više stvar psihologije“, rekao je Milanov direktor Paolo Maldini.

Mandžukić je od dolaska u Milan počeo samo jednu utakmicu. Protiv Crvene zvezde u Beogradu kad je zamijenjen u 82. minuti. U prvenstvu je na četiri utakmice dobio priliku s klupe, a skupio je tek 82 minute na travnjaku. Bez nekog posebnog učinka. Nema niti gol, niti asistenciju. Zbog ozljeda je propustio čak 11 utakmica od 17 mogućih.

Kako nije donio ono što se očekivalo od njega, Mandžukić će najvjerojatnije napustiti San Siro na kraju sezone i za očekivati je da se Milan okrene dovođenju nekog mlađeg napadača poput Dušana Vlahovića iz Fiorentine koji je Maldinijeva želja.

 


Tagovi

Mario MandžukićPaolo Maldini

Ostale Vijesti