DPA/PIXSELL
DPA/PIXSELL

'Maksimirski Dybala' napustio Besiktas i prihvatio poziv Ivana Mancea, dogovorena jednogodišnja posudba

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 15:25

Dvije i pol godine prošlo je otkako je zamijenio hrvatsku prijestolnicu Istanbulom, ali izgleda kako mu ta odluka i nije bila najsretnija. Jovićević mu je vjerovao, dobivao je prilike, ali…

Zima 2020. u Maksimirskoj 128 se nije prespavala. Puno ulaznih transfera odradili su Plavi, ulagalo se u budućnost, potpisali su se ugovori s Bulatom, Nevistićem i Špikićem, a početkom veljače je iz Sportinga stigao Stefan Ristovski. No, glavna tema tada je bio Ajdin Hasić, talentirani ofenzivac koji je pod svaku cijenu tražio izlaz iz kluba.

Godinu dana ranije Dinamo i Hasić su se povlačili po sudovima, bilo je tu uistinu svega. Prava turska sapunica! Na kraju, Hasić je prije dvije i pol godine potpisao za Besiktas, ali sve do današnjeg dana igrač kojeg su zvali 'maksimirski Dybala' je za turskog velikana upisao tek 13 nastupa. Istina, pretrpio je i tešku ozljedu zbog koje je dugo izbivao s terena, ali da se očekivalo više – je.

Hasiću se želja ispunila, pod ugovorom je s Besiktasom, ali ovu sezonu provest će u 1. Lig, odnosno drugom rangu turskog nogometa. Prihvatio je poziv Ivana Mancea koji odnedavno radi u Göztepeu i koji u spomenutom turskom klubu ima ogromne ovlasti. Vlasnik kluba je Sports Republic, predsjednik je Rasmus Ankersen (bivši sportski direktor Brentforda, danas suvlasnik Southamptona), a Ivan Mance je – njihov čovjek koji brine o svemu. Prva zadaća nekadašnjeg sportskog direktora Rijeke je vratiti Göztepe u Süper Lig, a u tome bi mu trebao pomoći i Ajdin Hasić koji će u klubu provesti narednih dana na posudbi uz mogućnost otkupa.

Karijeru je započeo u Dinamu, 'na prevaru' prešao u Besiktas, potom je branio boje Ümraniyespora na posudbi, a sad će u Göztepeu tražiti svoj put do neke malo važnije uloge u momčadi Valériena Ismaëla sljedeće sezone. Ugovorno je vezan za Besiktas još dvije godine te je i dalje aktualan U21 reprezentativac BiH. (I.A.S.)


Tagovi

Ajdin HasićGoztepeturska nogometna liga

Ostale Vijesti