REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Majerov Rennes upisao novu pobjedu, Lorient skočio na drugo mjesto tablice

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 09.10.22. | 18:28

Lovro Majer ušao je s klupe u 75. minuti susreta

Pretposljednji susret današnjeg dana u francuskoj Ligue 1 donio je slavlje Majerova Rennesa. Amine Gouiri je načeo gostujući sastav u 26. minuti zabivši za 1:0, a u nastavku su Martin Terrier u 79. i Desire Doue u 84. povećali na 3:0. Lovro Majer ušao je s klupe u 75. minuti susreta.

Nogometaši Lorienta postigli su novu pobjedu, ovoga puta protiv Bresta rezultatom 2:1, a ona im je donijela skok na drugo mjesto s dva boda ispred Tudorovog Marseillea i jednim manje od PSG-a. Domaćini su bolje ušli u ovaj susret i Romain Del Castillo je zabio za 1:0 već u 17. minuti, ali Terem Moffi je izjednačio već u 24. Sve je bilo riješeno u 53. kada je opet Moffi zabio za preokret i veliko slavlje gostiju.

Nice je svladala Troyes s 3:2. Već u prvome dijelu je Nice vodila 2:0. Mattia Viti je goste načeo ranim golom u drugoj minuti, a povisio je Delort u 37. s bijele točke. U nastavku je nakon pet minuta igre precizan bio Nicolas Pepe za 3:0, što je vjerojatno malo opustilo domaći sastav, a ni napravljene izmjene nisu baš najbolje reagirale. Tako su gosti preko Chavalerina i Baldea u 82. minuti, odnosno 93. stigle do smanjenja zaostatka, a umalo i egala.

Clermont je stigao do slavlja nad Auxerreom 2:1. Susret je započeo crvenim kartonom, ali za člana gostujuće klupe Jean-Marca Furlana. Potom je u 4. VAR poništio Rashanijev gol, a post golova nadoknadili su igrači u nastavku. U samo tri minute razmaka Khaoui i Kyei tresu mrežu gostiju za 2:0, a utješni gol zabija Jubal u 92. minuti susreta.

Strasbourg je upisao svoju prvu pobjedu ove sezone kada je u gostima svladao Angers 3:2. Gasemiro je u sedmoj minuti prvi zatresao mrežu, a već je u 11. Hunou bio precizan za domaći sastav, ali je u istim redovima nesretnik vio Miha Blažič skrenuvši loptu u svoju mrežu. U nastavku su gosti stigli i povećati prednost preko Dialloa u 58. minuti na 3:1. Tek pred kraj susreta se Blažič malo iskupio za autogol kada je zabio, ovoga puta u mrežu protivnika za konačnih 3:2.

Lille je svladao Lens s minimalnih 1:0, Jonathan David bio je strijelac jedinog gola u 44. minuti, nakon što gosti u 15. nisu iskoristili priliku iz penala. Bila je to peta prvenstvena pobjeda Lillea ove sezone te je s ova tri boda došao na sedmo mjesto ljestvice. Lens je ostao na četvrtom mjestu te mu je ovo bio prvi poraz u sezoni.

Ranije je danas slavio Monaco protiv Montpelliera 2:0.


Ligue 1, 10. kolo

Petak, 7. listopada

Lyon – Toulouse 1:1

Subota, 8. listopada

Marseille – AC Ajaccio 1:2

Reims – PSG 0:0

Nedjelja, 9. listopada

Montpellier – Monaco 0:2

Angers – Strasbourg 2:3

Brest – Lorient 1:2

Clermont – Auxerre 2:1

Nice – Troyes 3:2

Rennes – Nantes 3:0

Lille – Lens 1:0

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Lovro MajerRennesBrestStrasbourgClermon FootNiceTroyes

Ostale Vijesti