REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Majerov Rennes osigurao prolaz, Vrsaljko odigrao svih 90 minuta u susretu bez golova

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 13.10.22. | 20:54

Nogometaši Rennesa, Fenerbahčea i Freiburga osigurali su plasman u drugi krug Europske lige nakon što su u susretima 4. kola upisali nove pobjede

Odigrane su utakmice 4. kola Europske lige koje su po današnjem rasporedu dobile raniji termin.

Skupina G donijela nam je dva susreta u tom terminu od kojih bez golova onaj između Qarabaga i Olympiacosa, a s čak četiri gola u mreži domaćina onaj Nantesa i Freiburga. Nijemci su bili nemilosrdni i kroz cijeli susret punili mrežu Qarabaga. Prvo je u 25. zabio Kübler za 1:0 i s tim smo rezultatom išli na odmor, a onda su u nastavu preko Gregoritscha u 71., Schadea u 81. i Jeonga u 87. postavili na semafor 4:0 i osigurao prolaz svojoj momčadi.

Drugi par nam nije donio toliku radost, osim u smislu toga što je Šime Vrsaljko bio u početnom sastavu. Ni Qarabag ni Olympiacos nisu postigli gol u cijelom susretu u kojemu smo idjeli samo svađe i prekršaje koji su se svakih 15-ak minuta nagrađivali kartonima. Prvi je u bilježnicu bosanskohercegovačkog suca Irgaqqna Petlje ušao uprvo naš Šime Vrsaljko, koji je odigrao cijeli susret za grčki sastav. Filip Ozobić je za domaći sastav igrao od 62. minute.

Drugi hrvatski reprezentativac koji je igrao u ovome terminu. Lovro Majer, također je odradio punu minutažu. Njegov Rennes je slavio 1:0 protiv Dinama Kijev u gostima u utakmici koja se igrala u Krakowu. Christopher Wooh zabio je pobjednički gol u 48. minuti susreta nakon Assignonovog ubačaja iz kornera.

U istoj toj skupini B, Fenerbahce je u gositma slavilo protiv AEK Larnace koji je susret završio s igračem manje. Poveli su gosti u 16. minuti preko Joaoa Pedre, ali su domaćini iz penala izjednačili u 52. minuti nakon što je Altman izborio penal, a Tričkovski ga potom realizirao. No, nisu gosti odustali. Nakon što su osvježili svoje redove zabili su u 80. minuti i preokrenuli susret, također iz penala. Precizan je bio Batshuayi, a ni to nije smirilo susret. Angel Garcia je zaradio drugi žuti karton skrivivši ujedno penal u 84. minuti pa je morao ranije u svlačionicu, nakon čega su gosti opet imali priliku za gol, ali je Enneru Valenciji golman Kenan Pirić obranio udarac.

Nakon četiri kola Rennes i Fenerbahče vode sa po 10 bodova i osigurali su prolaz, no još je upitno tko ide direktno u osminu finala, a tko u play-off. Pitanje pobjednika skupine možda će se razriješiti u idućem kolu kada se ova dva kluba sastaju u Istanbulu. AEK drži treće mjesto s tri boda, dok je Dynamo upisao i četvrti poraz.

U derbiju kola skupine C Real Betis i Roma su odigrali 1:1.Joaquin Sanchez je u 34. minuti doveo domaćine u vodstvo lijepim golom s distance, a izjednačio je Andrea Belotti u 53. minuti.

U skupini A to je bila utakmica Bodo/Glimta i Arsenala u kojoj su Topnici slavili 1:0. Pobjednički gol zabio je Bukayo Saka u 24. minuti susreta na asistenciju Lokonga.

Royale Union SG i Sporting Braga remizirali su 3:3. Četiri gola pala su u prvome dijelu, od čega tri za goste iz Brage. Poveli su u 15. minuti preko Vitinha, a pet minuta kasnije Boniface izjednačava rezultat, no Vitinha golovima u 36. i 41. minuti stiže do hattricka već u prvome dijelu. Stali su tu gosti pa su domaći uspjeli u nastavku zabiti dva komada. Prvo je loptu u mrežu pospremio Dante Vanzeir, a potom je opet precizan bio Boniface u 62. minuti.

Feyenoord i Midtjylland su također remizirali u skupini F, ali rezultatom 2:2. Prvi gol postigao je Martinez u 16. minuti, a u 31. izjednačava Timber, da bismo u nastavku vidjeli obrnutu situaciju. Nakon što je David Hancko zabio u 48. za preokret, Sviatchenko ga je 'iznivelirao' deset minuta kasnije.

U kasnijem nas terminu čeka još osam utakmica.

Europska liga, 13. listopada

Skupina A

Bodo/Glimt – Arsenal 0:1

PSV – Zürich, 21.00


Skupina B

AEK Laranca – Fenerbahce 1:2

Dinamo Kijev – Rennes 0:1


Skupina C

Real Betis – Roma 1:1

Ludogorec – HJK, 21.00


Skupina D

Royale Union SG – Braga 3:3

Union Berlin – Malmo, 21.00


Skupina E

Manchester United – Omonia, 21.00

Real Sociedad – Šerif, 21.00


Skupina F

Feyenoord – Midtjylland 2:2

Lazio – Sturm Graz, 21.00


Skupina G

Nantes - Freiburg 0:4

Qarabag - Olympiacos 0:0


Skupina H

Fenerncvaros – Crvena zvezda, 21.00

Trabzonspor – Monaco, 21.00



*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


 


Tagovi

Europska ligaLovro MajerŠime Vrsaljko

Ostale Vijesti