Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Majer za Germanijak: "Umor ne postoji kada je reprezentacija u pitanju"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 06.06.23. | 13:53

Hrvatski reprezentativac na pripreme dolazi u sjajnoj formi s tri asistencije i golom koji je Rennes odveo do Europa lige

U subotu navečer je odveo svoj Rennes u kvalifikacije za Europa ligu, dan kasnije bio je u Zagrebu. Lovro Majer ne skida ovih dana osmijeh s lica. Nakon turbulentne sezone, završnicu je reprezentativac Hrvatske odradio sa stilom. U pet posljednjih utakmica Rennesa kada se lomila borba za mjesto u Europi, Majer je dobio punu minutažu. Epilog? Četiri pobjede Rennesa, tri asistencije i gol…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Sezona je završila onako kako smo se svi skupa nadali. Od samog početka cilj je bilo mjesto koje vodi u europska natjecanja, na koncu smo to i ostvarili”, priča nam Majer koji nije ulazio u detalje. Tek je klupsku sezonu podijelio na tri dijela.

“Prvi dio bio je na dobroj razini, onda je bilo malo kaotično jer nisam igrao puno i jer je bilo promjena sustava, da bi na kraju ponovno sve došlo na svoje”, analiza je našeg reprezentativca koji će naglasiti kako je zadovoljan svime.

“Kada podvučem crtu, moram biti. Naravno da bi svi mi htjeli stalno igrati, ali to je dio nogometa i života. Ne može sve uvijek biti kako treba. Postoje usponi i padovi iz kojih čovjek izađe jači i bolji. Mene je, recimo, ova sezona ojačala”, iskreno će Majer koji djeluje vrlo motiviran pred ono što ga čeka sljedeća dva tjedna. Izbornik Dalić mu je dao slobodno do srijede kada bi se trebao priključiti Vatrenima u Rijeci, skupa s ostalim igračima koji su imali “radni vikend”. Pitamo ga za umor, samo će odmahnuti rukom.

“Ma kakav umor. I da postoji, kada stigneš u okruženje reprezentacije sve kao da se krpom prebriše. Osjećam da imam energije u sebi i jedva čekam da se priključim reprezentaciji. Ma koliko god bude sezona naporna, kada dođem u reprezentaciju, dobijem novu energiju”.

Bilo bi sjajno veliku sezonu HR nogometa zaključiti trofejem u Rotterdamu, pitamo ga.

“Bilo bi fantastično, ali ne i nemoguće. Mislim da sve četiri reprezentacije imaju podjednake šanse na tom završnom turniru i da će nijanse odlučivati”.

Nizozemska igra kod kuće…

“To je možda prednost, ali ne ona presudna. To svakako može biti motiv domaćinima ali i otegotna okolnost. No, ne sumnjam da će na tribinama biti i naših navijača koji će dati sve od sebe da se na trenutke osjećamo kao da igramo kod kuće”, optimist je Majer koji nije ulazio u prevelike analize Nizozemske, pogotovo ne protivnika koji nas čeka četiri dana kasnije.

“Korak po korak. Mislim da nam sada svima treba biti Nizozemska u glavama. Čekamo analizu stručnog stožera, nekoliko dana treninga u kojima ćemo se adaptirati i pripremiti za ono što nas čeka”.

O domaćinu će reći da je svjestan reputacije i snage reprezentacije Nizozemske.

“Jaka imena, vrhunski igrači. No, pita se nešto i nas. Dolazimo u Rotterdam kao treća reprezentacija svijeta i to se mora respektirati”.

Prije Nizozemske, Vatreni će u Vatikan kod Svetog Oca.

“Svi se veselimo tome jer to će biti posebno iskustvo”, naglasit će Majer koji ne prejudicira koliko bi mogao dobiti od igre u Nizozemskoj.

“Nadam se nastupima kao i svaki drugi igrač. Izbornik će odlučiti, na meni je da ga uvjerim u to kroz treninge”, samouvjeren je naš sugovornik koji je pohvalio Dinamo čije utakmice ne propušta.

“Nadam se da će biti dobri u Europi. Malo sreće i Liga prvaka bi se mogla ponovno igrati u Maksimiru”.

On će pak s Rennesom u Europa ligu. Ili neće…

“Znam gdje vodi vaše pitanje, ali odgovor nećete dobiti. Klupska sezona je tek završila, fokus mi je na reprezentaciju pa na odmor. Onda ćemo vidjeti gdje smo i što smo. Igrač sam Rennesa, imam čvrst ugovor i sve ionako ovisi o klubu. Sada mi je bitna samo reprezentacija”, poručio je Lovro Majer za Germanijak.




Tagovi

Lovro MajerVatreniLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacijaRennesFinal Four Lige nacija 2023

Ostale Vijesti