Reuters
Reuters

Maestro s nekog drugog svijeta: Gol, asistencija, izboreni jedanaetserac, vanjska za Perišića...

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.06.23. | 23:45

Ovakva predstava hrvatskog kapetana nikoga nije iznenadila...

Luka Modrić osvojio je svoju treću medalju s reprezentacijom Hrvatske. Nakon srebra i bronce na mundijalima, stiglo je i minimalno srebro u Ligi nacija. No, ono što više od tih medalja impresionira jest činjenica da čovjek s 37 i pol godina na leđima može odigrati ovakvu utakmicu kao večeras protiv Nizozemske. Bruno Petković je apsolutni junak dvoboja, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić odigrali su nevjerojatne dionice. Andrej Kramarić i Mario Pašalić zabili su, Luka Ivanušec je asistirao, Perišić je odigrao fenomenalnu utakmicu u oba smjera...

... no, utakmica kakvu je odigrao Luka Modrić s 37.5 godina, nakon nevjerojatno naporne sezone u Real Madridu je nešto zaista nevjerojatno. Modrić je izborio kazneni udarac za 1-0 vodstvo Hrvatske, zatim je asistirao Petkoviću za 3-2, a onda i realizirao kazneni udarac za konačnih 4-2. Imao je onda onu 'vanjsku' za Perišića...

Međutim, niti to nije senzacionalno. Luka Modrić je u 119 minuta na terenu imao 81 točno dodavanje od 91 pokušaja, dva ključna dodavanja, jednu kreiranu veliku šansu, 10 od 16 osvojenih duela, napravio je samo jedan faul, a izborio njih četiri!

"Doktor. U tim godinama i na kraju sezone u kojoj je bilo SP - čovjek je 90. minuta svugdje po terenu. Kod gola mu je protivnički igrač ušetao iza leđa. Iskupio se iznuđenim kaznenim udarcem s kojim se Hrvatska vratila u igru, potom i zabio. Sjajno je držao konce igre Vatrenih i odveo ih u finale", napisao je o njemu naš reporter iz Rotterdama Alen Lesički i pritom mu dao ocjenu 8.5.

Modrić je uz sve to odigrao i jako odličnu obrambenu utakmicu, a Sofascore mu je dao ocjenu 9.1 čime je po toj platformi uvjerljivo najbolje ocijenjeni igrač na utakmici.

Modrić je ponovno dokazao da je ne samo najveći hrvatski nogometaš svih vremena (to je već davno dokazao) nego da je, bez premca, jedan od najvećih nogometaša koji su ikada igrali najpopularniji i najrašireniji sport globusa.

Kapetane, donesi nam sada i to zlato!


Tagovi

Liga nacijaFinal Four Lige nacija 2023Luka ModrićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti