REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Madridu četiri igrača mogu dobiti suspenziju za uzvrat, Ancelotti najavio: "Nema ni trunke brige!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 22:14

Pohvalio je i svoga kolegu na drugoj strani

Real Madrid će sutra u Ligi prvaka ugostiti aktualnog prvaka Manchester City u prvoj utakmici četvrtfinala najprestižnijeg klupskog natjecanja te će pokušati ostvariti što bolji rezultat uoči uzvrata na Etihadu. Upitan što je mogao naučiti iz prošle sezone, Ancelotti je rekao da su "igrali bez hrabrosti i bez osobnosti. To je osnovno u ovim utakmicama. To nam je nedostajalo u uzvratu.”

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bit će mu ovo 200. utakmica u Ligi prvaka.

“Važno je izvući najbolje iz toga, važan je mentalni aspekt. Da, postajem jako nervozan u satima prije utakmice, na osobnoj razini. Je li poraz patnja, a pobjeda sreća? Ne, to je više kao olakšanje. Jer dani poslije su mirniji. Patnja je dio posla, ona te održava na životu, za mene je kao benzin", rekao je Ancelotti pa dodao:

Moramo imati hrabrosti i osobnosti na terenu, imali smo vremena za pripremu. Uvjeren sam da ćemo dati ono najbolje što imamo, u svakom smislu. Imamo dovoljno kvalitete da se natječemo. Bit će to nogometno atraktivna utakmica, svaka momčad ima svoje karakteristike, s puno kvalitete u obje. Mi mislimo da smo superiorni u nekim aspektima, oni su superiorni u drugima. Nadmoć će se vidjeti na kraju 180 minuta, da vidimo tko će pobijediti.”

Ancelotti o pritisku na suce:

“Nadam se da neće biti tako, dok se pripremam za ovakvu utakmicu trebam razmišljati o drugim stvarima. Ne razmišljamo o ovome. Imamo četiri igrača kojima prijeti suspenzija, ako oni ne igraju u revanšu igrat će drugi. Nema briga za sutrašnju utakmicu.”


Pohvalio je i svoga kolegu na drugoj strani:

“Guardiola je sjajan trener, točka. Ne smeta mi što oni misle o meni, nego što misle o mom klubu.”

Kratko je govorio i o bitci između Viníciusa Júniora i Kylea Walkera

“To je jedan od najkvalitetnijih igrača. Ima puno igrača iz obje momčadi s puno kvalitete. To će odrediti utakmicu, kao što to uvijek biva. Osim strategije, koja mora biti jasna, igrači su uvjereni da će to učiniti na najbolji način. Mnogo je bitaka u tim utakmicama. Moraš dati sve od sebe, ima mnogo stvari koje moraš učiniti da prebrodiš ovu vezu.”

Trener Madrida govorio je i o kreativnosti s loptom.

"Imamo različite karakteristike s loptom, imali smo Benzemu prošle sezone, on je bio orijentir, a sada ga nemamo. Ovaj izostanak riješili smo većom pokretljivošću ispred napada. A to će biti važno, a ne popravljati pozicije naprijed.”

Ancelotti o Judeu Bellinghamu

“On je sjajan igrač koji se pojavljuje u kaznenom prostoru u pravo vrijeme. Fizički je vrlo jak da može pokriti dosta terena i dati veliki doprinos u obrani. On stvara prostor i prilike za nas.”

O Bellinghamu kaže:

“Ključno je to što je vrlo zreo, unatoč svojih 20 godina. Vrlo je profesionalan i skroman, ne iznenađuje nas kao igrač, ali kao osoba jest. Vrlo je zreo.”

Ne namjerava napraviti nikakve velike promjene u sastavu.

"Mislim da nećemo učiniti ništa čudno, ne..... Možda... Ne. Nećete krivo staviti sastav, ne brinite, sasvim je jasno."

Ancelotti zbog ozljedama Manchester Cityja.

“Imaju ozlijeđene igrače, ali dobro su podnijeli svoje gubitke, kao i mi. Guardiola stavlja stopere na bekove i dobro im ide, čvrsti su iza. Mislim da to neće utjecati na nas.”

(G)


Tagovi

Real MadridCarlo AncelottiLiga prvaka

Ostale Vijesti