Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Luka Stojković nakon eurogola za Germanijak: Primio sam loptu i vidio prostor ispred sebe (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 17.04.22. | 11:38

Jučerašnju utakmicu između Lokomotive i Rijeke na Kranjčevićevoj obilježila je sjajna predstava 18-godišnjeg Luke Stojkovića koji je zabio fantastičan prvijenac u 1.HNL, a onda asistirao svojem prijatelju Kačavendi za drugi pogodak svoje momčadi. Stojković nam se javio nakon prospavane noći...

Jučerašnji program HNL-a, kojim je zaključeno 31. kolo, obilježile su pobjeda Osijeka nad Dragovoljcem i definitivno ispadanje Rijeke iz utrke za titulom. Naime, Riječke bijele u subotu je nadigrala i pobijedila Lokomotiva u Kranjčevićevoj te momčad Gorana Tomića sada ma 11 bodova manje i utakmicu više od Dinama.

Lokomotiva je, s druge strane, još jednom potvrdila svoju kvalitetu i ambiciju. Silvijo Čabraja od ove iznimno mlade momčadi izvlači maksimum, a Lokosi su već otkinuli pregršt bodova 'velikoj četvorki' u aktualnoj sezoni. Već smo dosadni u stalnom ponavljanju da je Lokomotiva klub koji fantastično radi s mladim igračima, vjerojatno i najbolje u državi.

Početna postava protiv Rijeke jučer je, recimo, imala prosječno točno 22 godine! Nevistić (23) - Cipetić (26), Mersinaj (23), Soldo (21), Miličević (23) - Marić (24), Cokaj (23) - Alyju (20), Kačavenda (19), Stojković (18) - Kulenović (22). Kasnije su još u igru ušli Hajdin Salihu (20), Jakov-Anton Vasilj (19) i Fabijan Krivak (17), jedan od najmlađih debitanata u povijesti kluba. Jedina 'anomalija' bio je ulazak iskusnog Mate Maleša (33). Čak i s njim u kadru prosječna dob jučerašnjih Lokosa bila je tek neznatno iznad 22 godine. Bez njega, 21.2.

Da bi sve izgledalo još ljepše, oba gola za zagrebački sastav zabili su nominalni juniori, kapetan Lukas Kačavenda i Luka Stojković koji je postigao spektakularni prvijenac u 1.HNL, a onda još asistirao svojem prijatelju za 2:0 vodstvo protiv Rijeke.

S obzirom na to da je danas Uskrs, nismo htjeli previše ometati mladog slavljenika. Zanimalo nas je kako se osjećao nakon svojeg prvijenca?

"Osjećaj je stvarno nevjerojatan! Ovo mi je prvi profesionalni gol u karijeri i još sam ga zabio na svojem stadionu, pred svojom publikom".

U 38. minuti utakmice Mateo Marić poslao je dugu loptu za Stojkovića koji ju prima na lijevoj strani, driblingom izbacuje Solana i fantastičnim udarcem s 20-ak metara neobranjivo pogađa Labrovićevu mrežu.

"Kada sam primio Mateovu loptu, vidio sam dosta prostora ispred sebe. Vidio sam prostor za udarac. I evo, sve je ispalo fantastično!", rekao je mladi Stojković kojem je to bio prvijenac u seniorskom nogometu.

Stojković je bio prvo ime susreta u Kranjčevićevoj. U prvoj minuti nastavka upisao je i asistenciju, sjajno je nabacio iz kornera, a Kačavenda je pospremio u mrežu. Stojkovića je bilo po cijelom terenu, gurao je loptu kroz noge, dodavao, jurio okomito prema golu gostiju...

"Taj pogodak i cijela utakmica su nagrada za moj trud i velika motivacija za daljnji rad. Nadam se da ću zabiti još koji gol do kraja prvenstva", rekao nam za kraj 18-godišnji ofenzivac.

Iduću prigodu za postizanje eurogolova imat će 23. travnja kada Lokomotiva gostuje kod Istre 1961 na Aldo Drosini.



Tagovi

Luka StojkovićNK LokomotivaLokomotiva ZagrebHMNK RijekaHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti