Korhonen/Lehtikuva via REUTERS
Korhonen/Lehtikuva via REUTERS

Luka Modrić prestigao Kovačića i lovi okruglu brojku trofeja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 08:38

U dresu Vatrenih trebali bismo ga vidjeti 22. rujna protiv Danske u Maksimiru

Real Madrid si je pred ovu sezonu nametnuo izazov da osvoji 100. Trofej u klupskoj povijesti. Prema nekim računicama Kraljevski klub ih nakon jučerašnjeg europskog Superkupa ima 95, prema drugima 98.

Međutim, iz naše perspektive je bitnije što je pobjedom nad Eintrachtom 2:0 na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju u srijedu navečer svoju je riznicu trofeja povećao Luka Modrić. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ’desetka’ Los Blancosa podigla je već 27. pokal i na dobrom je putu da već ove sezone zaokruži svoju nevjerojatnu karijeru s brojkom od 30 trofeja.

U dresu Real Madrida 36-godišnji Zadranin je upravo podigao 21. ‘kantu’, od toga četvrti Uefin Superkup. U Dinamu je osvojio šest trofeja (tri prvenstva, dva Kupa, ujedno I dvije dvostrtuke krune te jedan hrvatski Superkup).

U Tottenhamu je najbliže trofeku stigao finalom Liga kupa 2009., a s reprezentaicjom je bio srebrni na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Što se usporedbe s ostalim hrvatskim igračima tiče, Luka je ovom Superkupom prestigao Matea Kovačića i ponovno postao najtrofejniji hrvatski nogometaš.

Modrić je ljetos potpisao produženje ugovora s Real Madridom do 30. lipnja 2023. godine, a novu sezonu španjolskog prvenstva Kraljevi otvaraju u nedjelju u 22 sata u Almeriji. Luki će rana jesen u kojoj će ga trener Madriđana Carlo Ancelotti neprijeporno dozirati poslužiti i da se što bolje spremi za Mundijal u Kataru, koji se igra od 20. studenog do 18. prosinca.

Kako voli sam reći, ide “utakmicu po utakmicu”, a u dresu Vatrenih trebali bismo ga vidjeti za malo više od mjesec dana u dvobojima Lige nacija, 22. rujna protiv Danske u Maksimiru, a tri dana kasnije na gostovanju u Austriji. (nl)



Tagovi

Luka ModrićMateo KovačićSuperkupReal Madrid

Ostale Vijesti