REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ancelotti: “Gol je pao slučajno, ali Casemiro je namjerno bio tamo”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.08.22. | 09:08

Reakcije trenera i igrača nakon europskog Superkupa u kojem je Real Madrid u Helsinkiju svladao Eintracht Frankfurt 2:0

Nakon još jednog trijumfa Real Madrida, petog europskog Superkupa u prebogatoj riznici trofeja, trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti je rekao:

“Vodeći pogodak je bio osvojena lopta na drugoj vratnici. Naš je plan bio pokušati centrirati baš na taj dio kaznenog prostora jer su analize pokazale da je suparnik općenito slabiji u branjenju svoje druge stative. No, na kraju dana, to je sve stvar slučajnosti, osim činjenice da se Casemiro našao baš tamo jer smo tražili da se baš tamo pojavljuje”, kazao je 63-godišnji Talijan. I dodao:

“Nije mi trebala ova pobjeda da bih vam kazao da je moja momčad još gladna trofeja i motivirana. Bila je to utakmica puno kompliciranija nego što je izgledala”, poručio je Ancelotti.

Čuvar mreže Real Madrida Thibaut Courtois je kazao:

“Mogli smo zabiti jedan ili dva pogotka više u prvom, ali i u drugom poluvremenu. Nekoliko zadnjih mjeseci igralismo tri finala i u svakom sam sačuvao svoju mrežu. To je uvijek važno, a s napadačima koje imamo znamo da ćemo uvijek zabiti gol”, komentirao je belgijski reprezentativac, suparnik Hrvatskoj u skupini na SP-u u Kataru najesen.

Vezist Real Madrida Fede Valverde je rekao:

“Jako smo sretni! Dobro smo započeli, dobro igrali u fazi obrane i napada i rezultat toga je osvajanje novog trofeja”, kazao je reprezentativac Urugvaja.

Trener poražene momčadi Oliver Glasner bio je realan u svom komentaru:

“Napredovali smo u odnosu na našu zadnju utakmicu (protiv Bayerna 1:6, op. p.)… Real Madrid stvori dvije ili tri velike prilike svakom suparniku na svijetu, a mi smo prvi gol primili nakon kornera. Nismo uspjeli svoje šanse pretvoriti u pogotke, oni su bili bolja momčad i zaslužili su pobijediti”, kazao je 47-godišnji Austrijanac.

Kapetan Eintrachta iz Frankfurta Sebastian Rode također je bio trezven:

“Večeras smo okusili što nas čeka u Ligi prvaka ove sezone. Najbolje momčadi Europe, koje imaju visoka očekivanja temeljena na individualnoj kvaliteti igrača u svojim redovima. Protiv njih se morate braniti na vrhuncu svojih moći. Bili smo disciplinirani, a bilo je i faza gdje smo nešto uspjeli kreirati, ali protiv momčadi poput Real Madrida dovoljan je trenutak da primate gol”, poručio je 31-godišnji vezist.

Luka Modrić je za pobjedničku momčad igrao do 67. minute, dok Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić nisu ulazili u igru kod poraženih.

EIntracht već u subotu u 15.30 u 2. kolu Bundeslige gostuje u Berlinu kod Herthe, dočim Real Madrid u nedjelju u 22 sata na startu Primere gostuje u Almeriji. (ri)

 


Tagovi

Real MadridEintracht FrankfurtSuperkupCarlo AncelottiThibaut CourtoisFederico ValverdeOliver GlasnerSebastian RodeCasemiroLuka ModrićKristijan JakićHrvoje Smolčić

Ostale Vijesti