Foto: Reuters/Instagram screenshot
Foto: Reuters/Instagram screenshot

Luda večer u Genovi: Kanye West na tribinama, Sky Italia se 'zafrkava' sa Giroudom, a Pioli ističe: „Oli, hvala!“

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 08.10.23. | 08:10

Captain America je odlučio utakmicu, ali je ulogu heroja ovog filma morao prepustiti devetki (ili jedinici) Milana.

Svi oni koji su samo pogledali rezultat utamice između Genoe i Milana sigurno su pomislili kako nisu previše propustili ako nisu pogledali utakmicu. Rezultat često vara u nogometu, baš kao što vara i misao da golovi znače uzbuđenje. Na ogledu na kultnom Luigi Ferrarisu jučer možda je postignut tek jedan pogodak, ali sve ono što se moglo vidjeti u 115 minuta, koliko je utakmica na kraju potrajala, je zaista nevjerojatno.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije svega, valja reći kako je pogodak odluke postigao Christian Pulišić, nesuđeni Vatreni koji je ljetos stigao u Milan za samo 20 milijuna eura iz Chelseaja. Captain America, kako su ga prozvali američki mediji, zabio je pogodak koji se dugo pregledavao u VAR sobi, ali na kraju je odluka donesena da je u toj 88. minuti sve bilo regularno. Iako, kad se pogledaju neki drugi kutovi kamere, djeluje dosta upitno...

Nevjerojatno je, a istinito, da sumnjiv pogodak iz 88. minute nije najzanimljiviji trenutak utakmice. Čak ni blizu. I to utakmice u kojoj smo vidjeli samo jedan pogodak.

Prije svaga, valja reći da je utakmicu s tribina pratio Kanye West, jedan od najpoznatijih repera na svijetu. Domaćin mu je poklonio dres Genoe, kojeg je prihvatio prilično oduševljeno, dok s druge strane, kad je redom morao odraditi brojna slikanja s igračima obje momčadi, njegovo raspoloženje više nije bilo na tako visokoj razini.

Što se tiče zbivanja na nogometnom terenu, sve ono najvažnije mogli ste već pročitati na Germanijaku u jučerašnjem izvještaju, ali za one koji su subotu odlučili biti 'offiline' (loša odluka ako ste nogometni fanatik), u najkraćim crtama ćemo pokušati podsjetiti na jučerašnja zbivanja.

Iako je sudačka nadoknada bila sedam minuta, Milan je u 90+9. ostao bez Maignana koji je zaradio izravni crveni karton. Kako je Pioli sve svoje izmjene napravio, na gol je stao Giroud. Iz slobodnog udaraca sa 17 metara, kojeg je skrivio francuski golman, Genoa je pogodila gredu, a lopta se potom od igrača Milana odbila u udarac iz kuta. Uslijedio je kao u 16-ercu Rossonera, ali oni su se uspjeli obraniti, potom su krenuli u kontranapad, a kako bi zaustavio još jedan pogodak gostiju, prekršaj, u 16-ercu Milana, napravio je Genoin vratar Martinez koji je u toj ludoj završnici pokušao imitirati Provedela. Istaknuo se Španjolac, ali ne pogotkom, već drugim žutim, odnosno isključujućim crvenim kartonom.

Bilo je tu još napada Genoe koja se ni nakon toga nije povukla, a onda je u 90+13. Giroud majstorski intervenirao kad se bacio u udrac napadaču Genoe i tako sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Na Sky Italiji se poslije utakmice 'zafrkavali' s Giroudom tako da su pored njegovog imena napisali 'napadač i vratar Milana', a da to što je napravio Francuz nije mala stvar naglasio je i Pioli poslije utakmice:

„Ovo je ljepota našeg posla, doživite emocije koje ne možete ni zamisliti. Bila je to čudna utakmica, vrlo napeta i nervozna. Mučili smo se, ali htjeli smo pobjedu i vjerovali smo da možemo doći do nje, svaka čast mojim igračima. Puno smo radili proteklih tjedana, puno smo se žrtvovali i dali smo sve što imamo da osvojimo ova tri boda.“

Pulišićevog gol prelomio je utakmicu, ali priča dana je – Olivier Giroud.

„Želim vjerovati da ono što je on napravio pokazuje naš timski duh. U našem mentalitetu je da svaku utakmicu želimo pobijediti. Pulišić je htio na gol, ali rekao sam da je on premali. Na kraju, ta greda... Da, imali smo i malo sreće. Ali, ponavljam, naš mentalitet je najzaslužniji za naše slavlje. Ne znam što bih više rekao nego - Oli, hvala!“

Pogodak Pulišića je VAR dugo pregledavao...

„Gledali su situaciju tri ili četiri puta iz svih kuteva. Očito su dobro odlučili. Zapravo, ne znam jesu li dobro odlučili, ali nije me ni briga.“

Pred Rossonerima je veliki derbi protiv Juventusa. Kako svladati Staru damu bez Thea i Maignana?

„Taj prekršaj Thea meni nije bio za žuti karton. Rekao mi je i sam to poslije utakmice, bio je to normalan prekršaj, ništa više. Ali, što je tu je. Hajmo pričati o tablici nakon Juventusa i Napolija. Nedostajat će nam Theo i Mike, ali nadam se da ćemo nakon pauze dobiti Krunića, Jovića, Loftus-Cheeka i Kalulua koji bi onda trebali biti na 100 posto“, zaključio je Stefano Pioli.

Giroud je pak poslije utakmice poručio sljedeće:

"Nikad nisam nešto ovako doživio u karijeri. Imao sam jako dobru obranu na kraju utakmice i ponosan sam na cijelu momčad. Borili smo se kao lavovi. Posljednja obrana? Calabria mi je masakrirao ruku, ali u redu sam. Uokviriti ću ovaj dres", poručio je iskusni Francuz. (I.A.S.)



Tagovi

Stefano PioliOlivier GiroudChristian PulisicMilanSerie A

Ostale Vijesti