Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Lovro Majer jutros odletio za Francusku, nakon liječničkog pregleda slijedi potpis ugovora

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 26.08.21. | 11:35

Reporter Germanijaka bio je uz Majera tijekom njegove epizode u Dinamu te donosi neke manje poznate detalje vezane uz budućeg igrača Rennesa

Lovro Majer jutros je u pratnji svog zastupnika Andy Bare odletio u Rennes iz zagrebačke zračne luke. Tijekom dana očekuje ga detaljni liječnički pregled te potpis ugovora koji bi mogao uslijediti kasno poslijepodne ili navečer.

Kada je prije tri godine stigao u Maksimir, momčad Dinama koju je vodio Nenad Bjelica već je bila na pripremama u Moravskim toplicama. Dočekao sam ga na stadionu kako bi odradili promociju. Uz njega majka Antonija i otac Egon koji je donio flašu arhivskog vina…

“Kupio sam ga prije desetak godina kada je Lovro krenuo u Maksimir. I rekao sam da ću ga otvoriti kada postane prvotimac. Stigao je taj trenutak”, objasnio nam je tata Majer ne skrivajući ponos.

Na stadion ga je toga dana doveo prijatelj Kristijan Žagar. Dečko koji gradi svoju životnu priču vezanu uz nogomet, osoba od povjerenja mnogih igrača koja svakako nosi dio zasluga. Skroman, uvijek na usluzi…

Kada se fotografirao s desetkom uz tadašnjeg predsjednika Uprave Igora Kodžomana, sjećamo se kako je bilo nekih koji su potiho njurgali o tome kako je “mali” inzistirao na desetki. I kako to, eto, nije normalno. Tim istima kasnije su bila puna usta Lovre Majera. Klasika.

Dok smo se vozili prema Sloveniji, nije krio uzbuđenje. Sve ga je zanimalo, strpljivo je fizio Zeba odgovarao na pitanja. Vidjelo se koliko mu je stalo.

Lovro se priključio pripremama, zapeo i osjetio što znači Dinamo. Više nije bio igrač Lokosa oko kojeg se sve vrti već jedan od mnogih koji se tek treba dokazati. I tko zna kojim putem bi krenula priča da se već na početku sezone nije ozlijedio. Bio je to jedan od onih klasični treninga na Hitrec-Kacijanu koji je Majera lišio polusezone u dresu Dinama.

Nešto kasnije, kada je zaigrao, gospođa majka znala je gledati utakmice iz novinarske lože. Žena se nije htjela slikati po ložama već je u miru htjela pratiti sina. I ona nam je otkrila neke detalje oko te priče sa Sampdorijom.

Sve je bilo gotovo. Čekao se samo Lovro da kaže da. I vidjela sam na njemu da se nećka. Poznajem svog sina i pitala sam ga: Lovro, što se događa?. Pogledao me i rekao mi: “Mama, Dinamo je ipak Dinamo. Tog trena znala sam da je Sampdorija gotova priča. I mislim da bi isto reagirao da je Barcelona u pitanju”, pričala je gospođa Majer.

O Majeru se puno pričalo u nogometnim krugovima i svatko je imao svoje mišljenje. Kada je na dodjeli trofeja “Nogometaš godine” u Westinu, Lovro izabran za nadu godine, a bio je još u dresu Lokomotive, s njim je na dodjelu stigao Božidar Šikić. Sjećamo se kako je šef Lokomotive sreo Matea Kovačića koji je došao s reprezentativcima te mu rekao:

“O njemu sam ti pričao. Taj te može zasjeniti jednoga dana”.

Ne znamo hoće li Lovro Majer zasjeniti Kovu. Puno se tu stvari treba poklopiti i treba pustiti vrijeme da učini svoje. Međutim, njegov meteorski uspon u dresu Dinama nije bio iznenađenje za one koji su ga kao dijete gledali na Maksimiru. Jedan od očeva te mitske generacije 1998., Goran Sosa, otac hrvatskog reprezentativca Borne, jednom je prilikom na našoj lokalnoj šank liniji u Malešnici jasno rekao:

“Mi roditelji smo živjeli s tom generacijom. Od putovanja, treninga, utakmica… Da me netko tada pitao tko će od njih postati igrač, sve pare koje imam uložio bih na Majera. A postali su i Brekalo, Moro, Šemper, Borna… Jednostavno je odskakao od drugih”, pričao nam je Sosa senior dok je intimus Lemić kimao glavom na njegove riječi u znak odobravanja.

Nije sve u Dinamu bilo bajno. Osim te ozljede koja ga je izbacila iz stroja nekoliko mjeseci, Lovro je proživljavao teže trenutke za vrijeme dok je trener Dinama bio Nenad Bjelica. Iako, kasnije je priznao kako je to njemu to bila samo motivacija.

Odlaskom Bjelice i dolaskom Mamića, Lovro je proigrao. Više je tu bio razlog činjenica da u Dinamu više nije bilo Dani Olma. Čudesna europska sezona u kojoj je Majer odigrao najviše utakmica uz Ademija i Oršića visoko ga je pozicionirala u skautskim bilježnicama. Bilo je puno upita, pa i konkretnih ponuda poput one Olympique Marseillea, ali Lovro nije htio grlom u jagode. Ponovno je čekao svoj unutarnji glas. Baš kao i kada je Sampdoria bila u pitanju.

Bio je jako blizu odlasku u Bundesligu. Zbog Eintrachta ovo ljeto nije išao na more već je čekao zeleno svijetlo da se klubovi dogovore, ali nije ga dočekao.

Zato je upalila kombinacija s Rennesom. Navodno je trener Bruno Genesio inzistirao na Zagrepčaninu koji bi trebao zamijeniti Eduarda Camavingu, izuzetno talentiranog veznjaka koji je već debitirao za reprezentaciju Francuske iako mu je tek 18 godina. Sljedeće ljeto mu istječe ugovor i sada je pravo vrijeme za prodaju. Vrijednost mu je 55 milijuna eura a zainteresirani su PSG, Bayern, Manchester United

“Čitao sam malo komentare po društvenim mrežama kako je Rennes ispod moje razine i to me jako iznenadilo. Ja mislim baš suprotno, da je to idealna sredina u kojoj ću se prilagoditi na zahtjevnu ligu i kako je ovo odličan klub za mene u ovoj fazi karijere. Vjerujem da će se to i pokazati”, rekao nam je Lovro Majer ovih dana kada je postalo izvjesno da ga samo formalnosti dijele od novoga kluba. A i te formalnosti bi trebale bi biti rješene tijekom četvrtka...


Tagovi

Lovro MajerRennesDinamo Zagreb

Ostale Vijesti