Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Lovrić: "Isprike navijačima, ali još uvijek nije gotovo. Idemo u Maksimir po pobjedu"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 20:01

Lovrić je odigrao najbolju utakmicu otkako je stigao u Osijek, ali to nije bilo dovoljno za nešto više od remija

Piše: Alen Lesički

Velika doza razočarenja bila je prisutna u redovima domaćina nakon što je Osijek ispustio nova dva boda u utrci za naslov prvaka Hrvatske. Pogotovo što je ulazak u utakmicu bio kao iz snova. Laganih 2-0 nakon 12. minuta trebalo je garantirati mirnu završnicu i pripremu za Dinamo u Maksimiru. Međutim, kola su krenula nizbrdo…

“Imali smo dobar ulazak pa prelagano i malo nesretno primili taj gol. Čeberko se poskliznuo. I ta situacija okrene cijelu utakmicu. Postali smo nervozniji na terenu, plod toga je njihov drugi gol. Potom nekoliko naših dobrih udaraca, šansi i polušansi.. Na kraju bod s kojim ne možemo biti zadovoljni”, rekao je Nenad Bjelica po završetku utakmice dodavši da nema prigovora svojim igračima ali i da je rezultat bio realan. Trener Osijeka suočen je s pitanjem o tom defenzivnom prekidu zbog kojeg je Osijek vjerojatno ostao bez naslova prvaka.

“Moramo analizirati da vidimo tko je kriv, ali to nam je na proljeće bio veliki problem. Sada se treba fokusirati na prvu sljedeću utakmicu, dobro pripremiti, pokušati pobijediti i zadržati šanse za vrh. Vidjet ćemo”, bio je kratak Bjelica.

Slično razmišlja i Kristijan Lovrić koji je odigrao najbolju utakmicu u dresu Osijeka. Gol i asistencija na kraju nisu bili dovoljni za više od remija.

“Ne znam što bih vam rekao nakon ovakve utakmice. Naravno da smo svi razočarani. Isprike divnim navijačima koji su došli u ovako velikom broju da nas podrže. Moramo svi shvatiti da je težak put, da je velika borba. Da pokušavamo dati maksimum, ali nekada to ne ide kako treba”, rekao je Lovrić koji smatra kako je Osijek bio puno bolji od onog prije tjedan dana na Rujevici.

“Mislim da smo izgledali puno bolje nego u Rijeci, ali nije bilo dovoljno. Opet su nas koštale nekakve sitne greškice gdje protivnik praktički šutne jednom prema golu i zabije dva gola. Mi smo imali toliko šansi i prilika, vodimo 2-0… Isprike svima još jednom”.

Ulazak u utakmicu bio je sjajan.

“Svi smo se dobro osjećali, digli glave i skupili se nakon Rijeke. Vidjeli da neke stvari nismo dobro radili, da su bile pogrešne. I morali smo napraviti korak naprijed. Prvih 15 minuta je to djelovalo savršeno, međutim dekoncentracija, jedan gol pa drugi i opet smo pali".

Slijedi Dinamo na Maksimiru.

“Naravno da derbi ne gubi draž. Idemo što bolje igrati, nadigravati se. Nije bitno jel’ za titulu ili je već gotova priča. Idemo dati sve od sebe. Tko ne voli pobijediti, nije sportaš. Idemo do kraja sve pobijediti pa vidjeti gdje ćemo završiti”, poručio je Lovrić.


Tagovi

NK OsijekNenad BjelicaKristijan LovrićHNL

Ostale Vijesti