REUTERS/Anton Vaganov
REUTERS/Anton Vaganov

Lovrenov Beskrajni dan, opet osvojio Super kup

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.07.21. | 21:40

Kako je Dejan zatvorio svoju prvu godinu u Rusiji

Bill Murray se u kultnom filmu "Beskrajni Dan" svakog dana budi uz istu pjesmu, gleda iste ljude koji isto pozdravljaju i potom opet sve to proživljava kad se probudi idući dan uz pjesmu “I’ve Got You Babe” Sonnyja i Cher.

Dejan Lovren se prošle godine pojavio u St. Petersburgu, potpisao ugovor sa Zenitom i potom odmah otputovao u rusku prijestolnicu na susret Super kupa između njih i Ćorlukine Lokomotive iz Moskve. Bila je to prva službena utakmica Lovrena u novom dresu. Sve je završilo 2:1 pobjedom Zenita, a Lovren je započeo svoj ruski san na najbolji mogući način.

Godinu dana kasnije, doduše koji dan ranije, Zenit je opet u finalu ruskog Super kupa, Lokomotiva također. Jedino je stadion večeras bio drugačiji.

S napetih 8:8 na fiktivnom semaforu broja osvojenih naslova, Zenit i Lokomotiva su se danas susreli u Kalinjingradu, uz isti epilog kao i lani. Zenit je ovog puta premoćno slavio s ukupno 3:0 i tako, za razliku od prošle godine, mirno priveo utakmicu kraju. Drugu godinu zaredom, Lovren otvara novu sezonu s trofejem.

Nakon debakla u prvenstvu gdje je Zenit svladao Lokomotivu s visokih 6:1, danas su moskovljani sami sebi zabili pogotke. Velike greške obrane kod sva tri gola su definitivno usmjerile susret na mlin ekipi iz St. Petersburga, pa slobodno možemo reći da se naš Lovren nije pošteno ni preznojio za ovaj naslov. Doduše, ušao je u igru u 86. minuti kada je već sve bilo gotovo.

Bilo kako bilo, Dejan gotovo svake sezone proživljava isto. Srebro s Mundijala, Liga prvaka, Premier liga, a sada i dupli naslov u Rusiji. Za razliku od Billa Murrayja, Lovren se iz ove priče ne želi probuditi.


Tagovi

Dejan LovrenRusijaZenitLokomotiv

Ostale Vijesti