REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Loše vijesti pred uzvrat: Hibsi u 10 minuta zabili tri komada i skočili na čelo škotske lige

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 18:12

Odluka o prolasku u iduću fazu Konferencijske lige pada na Rujevici

Nogometaši Hiberniana, protivnika Rijeke u aktualnom trećem pretkolu Konferencijske lige, na domaćem su terenu u sklopu 2. kola škotskog Premiershipa dočekali momčad Ross Countyja.

Nakon što su na otvaranju prvenstva u gostima kod Motherwella do sva tri boda stigli pobjedom 3:2, sastav trenera Jacka Rossa po prvi je put bio domaćin u ligi i odmah ostvario prvo slavlje na vlastitom terenu, kojim su se popeli na prvo mjesto tablice škotskog Championshipa.

Ross County nije im dorastao, već nakon 33 minute bilo je 3:0 za domaćine i rezultat se do kraja nije mijenjao. Susret je pogotkom u 22. minuti otvorio napadač Martin Boyle, isti igrač koji je zabio Riječanima prije tri dana u remiju 1:1. Četiri minute kasnije, na semaforu je 2:0, a pogodak slavi veznjak Kyle Magennis, strijelac jednog zgoditka u prošlom kolu kod Motherwella. Konačnih 3:0 postavio je ofenzivac Christian Doidge u 33. I on je bio zabio Motherwellu u prvom kolu, novim je golom samo potvrdio dobru formu.

Valja spomenuti i kako je za Hibse zaigrao njihov ponajbolji igrač, 19-godišnji bek Josh Doig, kojeg u prvom kolu prvenstva i u prvom susretu Konferencijske lige nije bilo. Mladića, naime, želi Arsenal, a hoće li s ekipom doputovati u Hrvatsku, ostaje za vidjeti.

Rijeci će, stoga, u uzvratu na Rujevici 12. kolovoza Hibernian biti sve samo ne lagan zadatak. Momčad Gorana Tomića, podsjećamo, upravo je zbog europskih obaveza odgodila svoju utakmicu s Lokomotivom, koja se prvotno trebala odigrati večeras. Škote, dakle, dočekuju u četvrtak u 20 sati.

(1.80) RIJEKA (3.45) - HIBERNIAN (4.20)



Tagovi

HibernianChampionship

Ostale Vijesti