REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Rijeku čeka teško gostovanje u četvrtak, Hibsi u prvom kolu zabili tri komada (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 18:57

Momčad Gorana Tomića neće imati lagan zadatak

Ovog je vikenda krenula nova sezona u škotskom Premiershipu, a nogometaši Hiberniana, idući protivnici Rijeke u Konferencijskoj ligi, otputovali su na gostovanje kod Motherwella.

Iako su domaćini vodili u prvom poluvremenu vodili dvaput, Hibsi se vraćaju u nastavku susreta i trećim pogotkom preokreću rezultat za prva tri boda i uspješno otvaranje nove natjecateljske godine. Motherwell u vodstvo dolazi u 12. minuti nakon oštrog centrašuta kojeg napadač Kevin van Veen glavom posprema za prvi pogodak na utakmici.

Pogodak van Veena pogledajte OVDJE.

Hibernian se vraća u 17. preko mladog veznjaka Kylea Magennisa. Nakon gužve i flipera u kaznenom prostoru, 22-godišnjak nije imao težak zadatak, samo je postavio nogu, golman je ostao kod prve vratnice i lopta je ušla u protivničku mrežu.

Pogodak Magennisa pogledajte OVDJE.

Kvalitetan, možda i najbolji pogodak na utakmici zabio je Motherwell u 29. minuti. Nakon sjajnog ubačaja i druge asistencije Jakea Carrolla na utakmici, u strijelce se upisuje stoper Bevis Mugabi. Nadvisio je protivničkog stopera i loptu zakucao glavom za novu prednost domaćih.

Pogodak Mugabija pogledajte OVDJE.

A onda drugo poluvrijeme i - preokret. Igrala se 57. minuta, nekoliko je igrača Hibsa stiglo pred šesnaesterac, jedan je igrač pogodio stativu, a lopta se odbila do Christiana Doidgea koji donosi novo poravnanje rezultat.

Pogodak Doidgea pogledajte OVDJE.

Za potpuni je preokret zaslušan krilni napadča Martin Doyle, koji je dobio priliku zabiti iz jedanaesterca. Hibernian je krenuo naprijed, netko je od domaćih igrao rukom i sudac je pokazao na bijelu točku. Gađao je lijevo, vratar je pogodio stranu, ali udarac je bio silovit i semafor je pokazao rezultat 2:3.

Pogodak Doylea iz kaznenog udarca pogledajte OVDJE.

Spomenimo za kraj kako je Hibernian u sezonu ušao bez mladog lijevog beka Josha Doiga, koji nije bio u zapisniku zbog transfera koji bi trebao ostvariti tijekom sljedećih dana. Za talentiranog 19-godišnjaka zainteresirani su Celtic, Arsenal, Chelsea i drugi.



Tagovi

HibernianŠkotska Premier liga

Ostale Vijesti