REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Loris Karius se vratio u Premier ligu, potpisao je ugovor do kraja godine (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 18:56

Ljetos mu je istekao ugovor s Liverpoolom čiji ga se navijači nerado sjete…

Nakon skoro dva i pol mjeseca na 'burzi rada', Loris Karius pronašao je novog poslodavca. Doduše, nije to ništa dugoročno, jer ugovor je potpisan do kraja kalendarske godine, ali dobrim izvedbama (ako uopće ugrabi priliku) mogao bi s novim klubom dogovoriti i nastavak suradnje.

Vratar koji će zauvijek ostati upamćen po jednom od najvećih kikseva u povijesti finala Lige prvaka potpisao je za Newcastle. Karl Darlow, koji je drugi vratar kluba iza neprikosnovene jedinice Nicka Popea, je ozlijedio gležanj te je zasad nepoznato kad će se vratiti u puni trenažni proces. Eddie Howe ostao je tako na svega Nicku Popeu i Marku Gillespieju kad je riječ o vratarima, a kako na St. James' Parku odnedavno novaca ne nedostaje, odlučili su se angažirati 29-godišnjeg Nijemca koji je na golu Liverpoola skupio 49 nastupa.

Karius je cijelu prošlu sezonu bio na Anfieldu, ali nije upisao nijedan nastup za momčad. Sezonu ranije bio je na posudbi u Union Berlinu gdje je bio drugi vratar, a posljednju natjecateljsku utakmicu odigrao je prije 19 mjeseci (28. veljače 2021. godine, 23. kolo Bundeslige, Union Berlin – Hoffenheim 1:1).

Životopis ovog vratara je ispunjen i više nego sjajnim klubovima, ali njegovi kiksevi u finalu Lige prvaka 2018. godine kad je Livepool izgubio od Real Madrida (3:1) nešto je od čega se nikada nije uspio oporaviti. Tko zna, možda među Svrakama pronađe svoju sreću… (I.A.S.)



Tagovi

Loris KariusNewcastleNewcastle United

Ostale Vijesti